Van Hooijdonk beschuldigt Steijn van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes'

14 augustus 2023, 11:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk beticht Ajax-trainer Maurice Steijn van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes' in zijn periode bij NAC Breda. De analist van Studio Voetbal geldt al langere tijd als criticaster van Steijn en kwam zondagavond met meer toelichting over zijn standpunt. Hij verdedigde zich tegenover Rafael van der Vaart, die zich juist een groot liefhebber van Steijn toonde. Steijn was in het seizoen 2020/21 trainer van NAC, de club waarvan Van Hooijdonk commissaris is.

"Ik vind het een geweldige vent. Ik heb met hem gesproken…", zei Van der Vaart. "Als wat?", wilde Van Hooijdonk weten. "Nou, gewoon gepraat. Dat kan hè, met mensen", antwoordde Van der Vaart. Van Hooijdonk wilde weten of Steijn ten tijde van het gesprek al trainer van Ajax was. Van der Vaart reageerde verongelijkt en zei uiteindelijk dat hij enkele maanden geleden bij Ajax heeft gesproken met Steijn, die toen dus al trainer was.

Artikel gaat verder onder video

"Verplaats je eens in mij", zei Van der Vaart tegen presentator Sjoerd van Ramshorst over de manier waarop hij bejegend werd aan tafel. Van Hooijdonk lachte: "Hij heeft het niet makkelijk." Van der Vaart heeft in ieder geval een goede indruk gekregen van Steijn. "We weten allemaal dat Pierre het helemaal niks vindt. Pierre mag uitleggen waarom niet. Ik vind het een fantastische trainer, iemand die dicht bij de supporters staat."

© Studio Voetbal

"Ik denk dat het een succes gaat worden dit jaar, ondanks dat de selectie niet is wat ik als Ajacied hoop", voegde Van der Vaart daaraan toe. Vervolgens vroeg Van Ramshorst of Van Hooijdonk nog objectief naar Steijn kan kijken. Steijn noemde Van Hooijdonk in maart nog 'een lul'; de twee liggen elkaar al langer niet. Wat niet meehielp, was dat Steijn als trainer van NAC Breda niet altijd een basisplek inruimde voor Sydney van Hooijdonk, de zoon van Pierre.

"Zeker", antwoordde Van Hooijdonk op de vraag of hij nog objectief is over Steijn. Maar Van der Vaart viel hem in de rede: "Mag ik die vraag beantwoorden? Het antwoord is nee." Van Hooijdonk reageerde: "Nu ga je net zo dom lullen als een simpele supporter. Die denken ook allemaal zo. Dat is hetzelfde als dat ik moet uitleggen dat het tussen Robin (van Persie, red.) en mij ook wel allemaal een beetje meevalt, en niet zo sterk is als mensen denken. En nu doe jij met zo'n domme opmerking hetzelfde, in de beeldvorming."

Van der Vaart: "Dus jij wil zeggen dat je fantastisch bent met Robin? Als de naam Robin valt, komt de stoom uit je oren. Bij de naam Maurice ook. Dat is gewoon waar." Van Hooijdonk: "Nee, helemaal niet. Maar als ze dingen zeggen die niet waar zijn, dan mag ik daar toch op reageren?" Van der Vaart: "Zeker, maar het is toch waar dat jij niet lekker bent met hen?" Van Hooijdonk: "Dat klopt."

© Studio Voetbal

Steijn presteerde vorig seizoen geweldig met Sparta Rotterdam, met een zesde plek in de Eredivisie. Toch zei Van Hooijdonk dat het vooral door het materiaal kwam. "Ik heb niet gezegd dat Sparta niet goed presteerde. Ik vind Steijn geen goede trainer. Hij is geen sowieso geen goede trainer geweest bij NAC. Heeft dat met mijn zoon te maken? Nee, helemaal nul. Daar zijn zoveel foute dingen gebeurd." Van Ramshorst vraagt of Van Hooijdonk twee voorbeelden kan noemen. "Nee, dat doe ik niet", aldus Van Hooijdonk.

Van Hooijdonk noemt Steijn wel 'een luie trainer in de tijd van NAC'. "Dan bedoel ik: drie, vier dagen de spelers vrij geven. En dan ga ik me op glad ijs begeven, maar… Duistere dealtjes sluiten met bevriende makelaars over spelers. Dat kon toen allemaal, want de directeur van NAC was zijn vriend. Mattijs Manders. Welke spelers? Dat kun je zelf opzoeken." Van Hooijdonk lichtte niet toe waarom de deals 'duister' waren. Van Ramshorst vroeg of Steijn zichzelf heeft verrijkt met de deals. Daar gaf Van Hooijdonk geen antwoord op. "Betrokken."

Van Ramshorst: "Of vrienden zijn daarmee bevoordeeld?" Van Hooijdonk leek dat met een hoofdgebaar te beamen. "Dat gaat al iets…", zei hij zonder zijn zin af te maken. Van der Vaart kwam er later in de uitzending nog op terug en wilde meer duidelijkheid van Van Hooijdonk. Die liet echter niets meer los. "Ik ben er even stil van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Poke theWoke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Is P Van Hooijdonk Willem Engel van de voetballerij?

Mash
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nee, want Willem is een engel en Pierre een rat

Brigges
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Een zielig mannetje die van Hooijdonk die na zijn voetbalcarrière niets heeft gepresteerd in welke functie dan ook en nu moeten wij elke week zijn slappe gelul aanhoren? Wat een klootzak.

Chucky
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Pierre van Hooijdonk kan het gewoon niet hebben dat zijn zoon geen basisplaats kreeg en nu komt die met deze onzin en volgens mij is het gewoon strafbaar wat Pierre van Hooijdonk nu doet

CG
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Klopt helemaal PURE Jaloezie ! ! ! ! Hij kan er niet tegen dat een voormalige NAC-trainer nu de trainer van Ajax is. Zelf vindt ik ook dat hij géén verstand van voetbal heeft, alleen maar meelullen ! ! !

Ricoleiden
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een randebiel zeg van hooidonk . Haal die man aub van tv weg en zoals van persie zei. Ga lekker potje golfen ofzo. Ga je daarmee bezig houden. Bah walgelijk persoon die man

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gewoon allebei v d vaart is ook gewoon een zelfingenomen zak hooi

rudie roossien
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

dat zegt wie ????? feyenoord fan zeker .

Swiebertje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Van der Vaart is een gluiperd die andere mensen woorden in de mond legt. Van Hooydonk hapt als een kleuter. Exit dit duo sfeerverpesters van de zondagavondtelevisie. Van Ramshorst kan geen programma leiden. Wordt door niemand serieus genomen. Affelay mag dan geen wonderteksten hebben, hij is wel beschaafd.

Swiebertje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Heimwee naar Jack van Gelder. Het programma is daarna nooit meer iets geworden.

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het is een enorme prestatie tegenwoordig, maar Pierre moet toch wel de grootste l*l zijn op tv.

Williamremert
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat heeft van hooidonk precies bereikt dan. Ik ken hem niet anders dan de eeuwige bankzitter

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hoogstpersoonlijk de UEFA Cup gewonnen voor Feyenoord. Voetbal is een teamprestatie, maar hij deed het dat jaar voor Feyenoord. Wat hij hier doet is echter richting smaad, als je zulke zaken gaat beweren moet je met bewijzen komen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dus v.Hooijdonk constateerde van alles als commissaris bij NAC over Steijn en deed daar toen niets mee, om vervolgens jaren later te sneren via een TV-programma. Ik denk zomaar dat v.Hooijdonk binnenkort een oproep voor de rechter kan verwachten wegens smaad aan het adres van Maurice Steijn, geheel terecht!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ga lekker commentaar geven op je oude clubs ! Pierre je bent een eikel terwijl je een schat van een moeder heb !!!!

Haags boefje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Pierre is een opruier en heeft volgens mij wat tegen mensen die carrière maken. Tot nu heeft die tuinkabouter weinig laten zien na zijn voetbalcarrière. Kan mooi in de vitrine bij de azijnzeikerds. Geen podium meer geven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen