Steijn eist rectificatie van Van Hooijdonk en denkt aan aangifte

14 augustus 2023, 18:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn heeft Pierre van Hooijdonk gesommeerd om zijn uitspraken in Studio Voetbal te rectificeren, zo schrijft De Telegraaf op basis van bronnen bij Ajax. Voetbaladvocaat Jan Kabalt heeft een brief gestuurd waarin staat dat Van Hooijdonk op de nieuwssite van de NOS en in het voetbalpraatprogramma zelf afstand moet nemen van zijn eerdere uitspraken.

Van Hooijdonk beschuldigde Steijn van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes'. Als hij de uitspraken niet rectificeert, dreigt het kamp-Steinn met een kort geding. Daarin zal dan hetzelfde worden geëist. Ze overwegen dan aangifte te doen tegen Van Hooijdonk wegens laster en smaad.

Artikel gaat verder onder video

Van Hooijdonk is commissaris van NAC Breda en beschuldigde Steijn zondagavond van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes' in diens periode als trainer bij NAC. "Dan ga ik me op glad ijs begeven, maar… Duistere dealtjes sluiten met bevriende makelaars over spelers", zei Van Hooijdonk. "Dat kon toen allemaal, want de directeur van NAC was zijn vriend. Mattijs Manders."

"Welke spelers? Dat kun je zelf opzoeken." Van Hooijdonk lichtte niet toe waarom de deals 'duister' waren. Presentator Sjoerd van Ramshorst vroeg of Steijn zichzelf heeft verrijkt met de deals. Daar gaf Van Hooijdonk geen antwoord op. "Betrokken."

Van Ramshorst vroeg daarna: "Zijn zijn vrienden daarmee bevoordeeld?" Van Hooijdonk leek dat met een hoofdgebaar te beamen. "Dat gaat al iets…", zei hij zonder zijn zin af te maken. Van der Vaart kwam er later in de uitzending nog op terug en wilde meer duidelijkheid van Van Hooijdonk. Die liet echter niets meer los. "Ik ben er even stil van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ja dat kon je wel verwachten natuurlijk. Nu aan Van Hooijdonk om zijn uitspraken te onderbouwen of met zijn staart tussen zijn benen excuses aan te bieden.

Chucky
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Van Hooijdonk Is gewoon een rat gewoon over de rug van iemand die zich niet kan verdedigen op dat moment stoer willen doen bah ik vind dat de npo of weet ik veel wie het programma uitzend hem in de ban. Moet doen

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ja hij is een rat..en een echte. Stein is gewoon een little bitch.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Steijn kan het beste gewoon niks doen . Gewoon dood zwijgen . V hooijdonk valt vanzelf door de mand

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Woorden als vals en geniepig komen bij mij naar boven als ik de naam Hooijdonk hoor. Meer nog dan Stoer of mannelijk. Het wordt tijd dat Hooijdonk iemand treft die deze oorlogsverklaarder met woorden fysiek te lijf gaat!. Ik wed dat hij bij de eerste poffer al in coma ligt. Typische Hollander die lauter veilige keuzes maakt mbt. oorlogsvoering.

JimBaarsel14
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jongens, jullie moeten je niet zo druk maken. Hij kon er zelf niets van, hij praat zonder verstand. Hij heeft bij vitesse en nac gezeten, nou dan weet je het wel.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Je mag van v hooijdonk vinden wat je wil . Maar hij kon er niks ,dat slaat nergens op

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De NOS moet hem sowieso gewoon direct lozen. Dit is natuurlijk onacceptabel gedrag.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen