PSV-fans gooien metalen voorwerpen familievak van Feyenoord in: één gewonde, doodsbange kinderen vluchten

5 augustus 2023, 18:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Twitter: UltrassNL

Een aantal supporters van PSV heeft zich vrijdagavond rond de strijd om de Johan Cruijff Schaal ernstig misdragen. Vanuit het uitvak werden gedurende de wedstrijd metalen voorwerpen, waaronder naar verluidt een stalen buis, naar een familievak van Feyenoord gegooid.

Op Twitter doen meerdere supporters van Feyenoord hun beklag over het gedrag van de supporters van PSV. Het account UltrassNL deelt een video waarop te zien is dat Feyenoord-fans achterom kijken om te zien wat er boven hen gebeurt. Ook is te zien dat een supporter van PSV in de netten hangt. Het account meldt dat PSV-supporters een stalen buis naar het familievak hebben gegooid, mensen gewond zijn geraakt en kinderen doodsbang waren.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook is er een supporter die een foto deelt van een metalen voorwerp dat vanuit het uitvak gegooid zou zijn. "Je zal het maar op je hoofd krijgen…", schrijft hij erbij. De metalen voorwerpen zouden zijn losgeraakt toen de netconstructie werd gesloopt.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Een woordvoerder van de politie Rotterdam bevestigt aan het Algemeen Dagblad dat er vanuit het PSV-vak met spullen is gegooid. "Hierbij is één persoon gewond geraakt en nagekeken door ambulancepersoneel. Er is niemand aangehouden", laat de woordvoerder weten.

Een ooggetuige vertelt aan 1908.nl dat kinderen op de vlucht sloegen nadat Noa Lang de 0-1 op het scorebord had gezet. "Wij zaten op rij 15 en hebben er geen last van, want dat is net onder de tweede ring. Maar het was wel triest om te zien. Ik zag allemaal mensen met kinderen, die lager zaten, vluchten na die goal van PSV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Binnenkort krijgen we wedstrijden zonder uitfans. Een deel van de ''supporters'' spoort gewoon niet. Dat is niet alleen bij PSV en Feyenoord het geval.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon meteen wieberen dat soort mafkezen! Daar mag onderling tussen de eigen supporters ook wel eens wat aan gedaan worden. Meteen hard aanpakken!

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Corona heeft geen goed gedaan aan de mensen, allemaal debiel geworden in en om de stadions.

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gewoon dat gehele vak dichtgooien en hen zelf de dader aan laten wijzen anders totaal stadion verbod voor het gehele Vak kijken of we de dader vinden

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd mee eens hele vakken gaan aanpakken dan gaan ze elkaar vanzelf corrigeren en anders gewoon geen uit supporters meer. Is altijd een probleem gewoon afschaffen. Is maar een kleine groep die er baat bij heeft en die zijn meestal het probleem.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Intvesteren in een goed net, en dit niet zo slapjes ophangen, neemt niet weg dat psv supporters laffe honden zijn, die kinderen als doelwit hebben.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al die gasten die in het vak zaten vastzetten net zolang tot ze de dader aanwijzen en dan de dader heel goed bestraffen met zelf poging tot doodslag. Deze gasten hebben geen brein meer of enige hersenen en maken het voor de vereniging PSV maar voor het hele voetballen kapot. Die supporters moesten zich schamen en PSV moet er alles aan doen de dader mee op te sporen al moeten ze thuis zonder publiek spelen totdat de dader(s) opgespoord is of aanwezen. Helaas moeten de goede er dan onder lijden maar dit slaat totaal nergens op. Ook de KNVB / politie / eigen goedwillende supporters zullen zich mede in moeten zetten de dader(s) te achterhalen. Hopende doen die supporters waar naar gegooid is aangifte voor doodslag c.q. het trachten expres aan brengen van ernstig letsel.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach zo vaak gezegd dat je overal debielen hebt. Er werdt hier ook veel gezegd over van alles . Maar niemand was erbij ,en dit was idd ook nog gebeurd . Ik had de mazzel ver genoeg er vanaf te zitten . Maar sowieso welke ' fans ' het ook doen het is belachelijk . Er kan ook zo maar iemand naar beneden vallen .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen in het voetbalgebeuren, maar in vele gebieden van de samenleving is Nederland ziek. De zogenaamde "vrijheid" zowel verbaal als fysiek die een ieder zichzelf aanmeet of toebedeelt is grenzeloos geworden. De macht van de sterkte en van de straat overheerst. De Politie, het OM bagatelliseren in hun ogen "civiele of geen prioriteit hebbende" zaken. Een aangifte bij de politie haalt weinig uit alleen wanneer het kwaad al (bijna) geschiedt. Racistische, seksistische spreekkoren ook met het schelden van ernstige ziekten is gewoon geworden. Pesten op de werkvloer en op scholen zijn normaal geworden. Al die talkshows waarin panelleden alles en veel ongecontroleerd zeggen, schelden, karaktermoorden plegen worden onder de paraplu "vrijheid van meningsuiting en ik zeg wat ik wil" door de vingers gezien en als er tegengas gegeven wordt dan is er sprake van woke en cancelcultuur in hun ogen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is hier al zo vaak gezegd wat je roept . Het is een cirkel . Wat begint met het feit dat je hier overal mee wegkomt . En dan is niemand meer bang om 'gestraft ' te worden . Onze maatschappij is eigenlijk een soort kleuterklas en onze juf (de regering) maakt er een zooi van . De mens zonder regels en gezag is chaos . Zeker nu wij er ook steeds meer mensen uit andere landen bij krijgen waar ook geen beleid voor is . De oplossing ligt bij de regering om wetten te maken waardoor er ook bestraft kan worden zodat men het wel uit hun hoofd laat om iets te doen

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meest trieste... er is niemand aangehouden ...man man

zebia
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Teleurstellend en onacceptabel gedrag van deze 'supporters'. Zo zou je ze eigenlijk niet moeten noemen. Maar dat net was blijkbaar dan ook niet stevig genoeg gezet waardoor het kon gebeuren. Diegene die de net heeft vastgemaakt daar moet ook maar eens zelf te raden gaan hoe dit los kon gaan en mislopen. Kortom gezegd Hooligan gedrag aanpakken en netten stevig maken zodat het in de eerste plaats voorkomen kan worden. PS : Als iemand een beter woord weet voor deze mensen laat het maar weten

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gelul dat over die netten . Met zo'n groep kan alles kapot . Ze gaan er gewoon aanhangen met zoveel man . En dan pak jij degene aan die het net plaatsen !?. Dat net is voor het gooien ,niet om eraan te hangen

Dunzjos
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor alle duidelijkheid: Dit soort dingen hoort niet in een stadion thuis! Maar ik heb wel het idee dat er van twee kanten dingen over en weer gegaan zijn... Daar zie ik in bovenstaande bericht niets over. https://www.ed.nl/psv/jonge-psv-supporter-14-ontsnapt-in-de-kuip-aan-stalen-stang-op-zijn-hoofd-de-netconstructie-was-ondeugdelijk~a5dd46fc/

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zag ze gewoon met heel veel man eraan hangen, dan kan alles kapot hoor .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen