‘Contractverlenging zit overstap Geertruida in de weg, interesse gaat tijdelijk liggen’

19 mei 2024, 10:49
Foto: © Imago

Lutsharel Geertruida staat nog altijd op het lijstje bij RB Leipzig, maar tot een overstap lijkt het vooralsnog niet te komen. De verdediger van Feyenoord was vorig seizoen dicht bij een overstap naar Duitsland, maar zag de deal op het laatste moment afketsen.

Hoewel RB Leipzig wel interesse heeft in Geertruida, hebben de Duitsers eerder deze week het contract van rechtsback Benjamin Henrichs verlengd. Volgens Florian Plettenberg van het Duitse Sky betekent dit dat de jacht op de vice-aanvoerder van Feyenoord voorlopig is stopgezet. De journalist geeft wel aan dat Geertruida weer in beeld kan komen bij de club uit het oosten van Duitsland wanneer Mohamed Simakan de club verlaat.

Artikel gaat verder onder video

Geertruida zou zelf open staan voor een nieuwe uitdaging. De verdediger heeft in Rotterdam nog maar een contract voor één seizoen, maar zou alsnog een flinke smak geld op moeten leveren. Volgens Plettenberg verlangt Feyenoord namelijk een bedrag van 25 miljoen euro voor de Oranje-international.

Naast RB Leipzig bestaat de kans dat ook Bayern München zich gaat melden voor de multifunctionele verdediger. Plettenberg weet namelijk dat Max Eberl, die sinds maart actief is als sportief directeur in de Allianz Arena, een groot fan is van Geertruida. Of Der Rekordmeister daadwerkelijk een poging gaat doen bij de rechtspoot, is nog niet bekend.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vertrek aanstaande: Feyenoorder verlaat na duel tegen Excelsior direct zijn appartement in Rotterdam

Feyenoord-verdediger Marcos López gaat vertrekken uit Rotterdam, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Geerttruida is gewoon niet goed genoeg. Een middenmotor in Duitsland of Italie dat is zijn top. Van daar uit een volgende stap proberen te zetten. De speelwijze van Slot en het niveau hier (dus niet Europees) camoufleren veel

Storm
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Je hebt gelijk Copa. Hij werd / wordt bij z'n club behoorlijk hoog ingeschat maar de realiteit is anders. Zijn marktwaarde is ook aan het dalen. Het is zo op te zoeken. 25 miljoen gaat hij niet opleveren denk ik.

Goku
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

KC, op welke manier schat Ajax het dit seizoen in, de waarde van de spelersgroep?? Want daar hoor ik bedragen voor spelers langs komen, waarvan ik denk zijn die gasten blind of zo..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen