René van der Gijp over Oranje: 'Niemand zit meer te wachten op het groepje Memphis, Van Dijk en Wijnaldum'

17 augustus 2023, 08:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Tijdens de uitzending van Vandaag Inside werd er kort teruggeblikt op het wonderschone doelpunt van Memphis Depay van afgelopen maandagavond namens Atlético Madrid. Daarna werd er gediscussieerd over de huidige rol van de ervaren aanvaller van het Nederlands elftal, waarna ook Virgil van Dijk eruit wordt gepikt. René van der Gijp ziet dat Nederlanders niet meer zitten te wachten op de ‘oudere generatie’ van Oranje.

“Als ik buiten loop, hoor ik steeds meer stemmen opgaan van mensen die het wel hebben gehad met deze generatie. Vooral na dat laatste WK”, begint de oud-voetballer. “Maar het probleem is dat we op dit moment geen betere opties hebben, we zullen het nog even met deze spelers moeten doen…”, gaat de analist verder.

Artikel gaat verder onder video

Van der Gijp ziet in ieder geval een mooie oplossing om de 32-jarige Van Dijk te vervangen bij het Nederlands elftal. “Als Micky van de Ven dadelijk een heel jaar bij Tottenham Hotspur de pannen van het dak speelt, zou je een keer kunnen kijken of hij Van Dijk kan vervangen. Mensen zijn wel klaar met het groepje Memphis, Van Dijk en Georginio Wijnaldum etc.”

Wilfred Genee vraagt vervolgens wat de analist vindt van Frenkie de Jong. Van der Gijp heeft enkel lovende woorden over voor de middenvelder van FC Barcelona.  “Maar dat zeg ik al vaker, wij zijn al jaren fan van Frenkie. Als hij gewoon voor de verdediging kan spelen, kunnen er wel mensen zeggen dat hij teveel loopt met een bal. Maar er zit zoveel voetbal in dat ventje, wij hebben hem wedstrijden zien spelen, hé.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is toch Veronica Offside voor voetbalzaken ?

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou René, dat is al zo sinds deze drie heren vooral zichzelf belangrijker gingen vinden en begonnen met dat walgelijke BLM verhaal en daarbij de complete oranje selectie voor hún karretje spande met oa de persboycot richting bepaalde media.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

BLM is niet walgelijk, maar is noodzakelijk en zal blijven ook. De hele Oranjeselectie staat achter BLM.

kokonut
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het word tijd deze Gijp eens te vervangen met iemand anders.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen