Ron Jans geniet: 'Ik heb zoveel respect voor hem, zijn hartslag ligt nooit boven de 100'

27 augustus 2023, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Ron Jans heeft zondag genoten van het optreden van Gernot Trauner in de wedstrijd tussen Feyenoord en Almere City. De trainer toont zich bij Studio Voetbal lyrisch over de verdediger, die in zijn ogen altijd de rust en het overzicht bewaart.

"Ik heb zo'n respect voor die man. Het is één en al rust", zegt Jans bij het zien van een lange bal van Trauner richting Yankuba Minteh in de tweede minuut. "Diep, door de lucht. Hij houdt altijd het overzicht." In de achtste minuut volgde een mooie pass tussen de linies op Calvin Stengs, merkte Jans ook op. Even later speelde hij onder druk van twee tegenstanders in alle rust Lutsharel Geertruida aan. "Zijn hartslag is volgens mij nooit hoger dan honderd."

Artikel gaat verder onder video

Trauner maakte na 129 dagen zijn rentree in de basis bij Feyenoord, na een vervelende knieblessure. "Hij vindt altijd de goede oplossing, met de goede balsnelheid", voegt Jans toe. De kroon op het werk van Trauner was zijn assist op Geertruida in de negentiende minuut. "Hier moet je snel handelen. De centrale verdediger geeft zo'n bal, in die zone, op een diepgaande Geertruida."

"Overigens vind ik Geertruida ook een fenomeen, die maakt goals op allerlei manieren. Aanvallend misschien net zo goed als Joshua Brenet, of misschien nog beter", concludeert de clubloze trainer. Jans werkte vorig seizoen met Brenet samen bij FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen