Spanningen komen bovendrijven bij Studio Voetbal: 'Rafael, jij respecteert andere meningen niet'

13 augustus 2023, 23:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Studio Voetbal

Een discussie bij Studio Voetbal over het middenveld van Feyenoord nam zondagavond een opvallende wending. Ibrahim Afellay stelde dat tafelgenoot Rafael van der Vaart moeite heeft andere meningen dan de zijne te respecteren.

Van der Vaart liet in de uitzending opnieuw weten dat hij Quinten Timber in potentie de beste middenvelder van Feyenoord vindt, een uitspraak die hij in mei ook al eens deed. Na zijn uitspraken op zondagavond ontstond in de uitzending een discussie over de kwaliteiten en het afgelopen seizoen van Mats Wieffer.

Artikel gaat verder onder video

Later in de uitzending stelde Van der Vaart dat iedereen aan tafel – te weten Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay, Jeroen Stekelenburg en Sjoerd van Ramshorst – van mening is dat Feyenoord 'de allerbeste ploeg van Nederland' vindt, met 'de beste nummer zes ter wereld' (Wieffer). Van Hooijdonk leek daarna op zijn tong te bijten.

Van der Vaart wilde vervolgens beelden tonen van Fortuna Sittard-ster Alen Halilovic in de wedstrijd tegen Feyenoord (0-0), maar reageerde geïrriteerd toen Van Ramshorst tijdens de aankondiging van Van der Vaart al de beelden wilde instarten. "Mag ik het even uitleggen? Ik word de hele tijd onderbroken", zei Van der Vaart met een glimlach.

Na de beelden van Halilovic wilde Van der Vaart nog een punt maken met betrekking tot Ajax en Feyenoord. "Iedereen zegt altijd: 'Jij bent altijd voor Ajax', maar ik zit hier alleen maar met Feyenoorders aan tafel. Ik zeg heel vaak iets positief over Feyenoord." Daarna stipt Van Ramshorst aan dat Afellay een PSV'er is. "Ach, dat kun je ook niet serieus nemen", zei Van der Vaart, ogenschijnlijk met een knipoog. Op serieuzere toon: "Toch? Of niet? Je bent geen PSV-fan, toch?"

Afellay antwoordde: "Ik ben een PSV-man, ja, maar ik ben wel objectief."

Van der Vaart reageerde: "Heel interessant. Ik niet, dus? Nee, zeg maar!"

Afellay: "Als iets goed is, dan is het goed. Als het slecht is, geef ik het ook aan."

Van der Vaart: "Dat zeg ik dus niet over Ajax?"

Afellay: "Dat zeg je wel, maar jij kunt het blijkbaar niet respecteren als iemand een andere mening heeft."

Van Ramshorst vulde aan: "Ja, je bent wel snel geïrriteerd. Je voelt je snel onbegrepen."

Van der Vaart deed zijn armen over elkaar en liet de opmerkingen even op zich inwerken. "Maar als ik gewoon zeg over Wieffer dat ik hem niet goed vind, dan begrijpen drie mensen mij niet."

Van der Vaart zei tot slot dat de analisten in zijn ogen te hard waren voor Timber, die ze 'helemaal hebben afgemaakt' na mindere optredens als nummer 10. "Er gelden andere regels voor Timber dan voor Wieffer. Dat vind ik oneerlijk."

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Chucky
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Afellay En objectief hahahaha

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Vaart zit zo te zien slecht in zijn vel. In tegenstelling tot wat hierboven staat, was hij wel degelijk serieus en verongelijkt als een kleuter. Raar om Ajaxfans Van Ramshorst en Stekelenburg Feyenoorders te noemen.... PSV beledigen en zijn maatje Pierre uitdagen om dingen te zeggen die hij niet moet zeggen. Het was meteen duidelijk dat Van der Vaart erop uit is te kappen met het programma. Een dergelijk trucje haalde hij in zijn carriere uit met Zlatan. Maar toen liep hij tegen de verkeerde aan......

baltegenmuur22
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Vaart heeft het hart op de tong,straatvoetballer pur sang,vanuit dat perspectief gaf en geeft hij een perfecte analyse over voetballers.soms zoals gisteren geeft dat vonken.nou en,wees blij met hem hij is misschien bijna het laatste verstand met een super dierlijk voetbal verstand.aan boord houden

Arjan92
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind het maar ongemakkelijk om naar te kijken.. Altijd maar dat kinderachtige gedoe daar aan tafel. vd Vaart en van Hooijdonk zijn zeer irritant

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat dus. Daarom kijk ik ook niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies ik ook al tijden niet. Allebei niet goed genoeg voor analist te zijn . Hou het bij het voetbal niet persoonlijke dingen

Thomvak425
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind Studio Voetbal het beste voetbalprogramma, xonder die cliché-mannetjes zoals bij ESPN, maar gisteren ging het veel te lang door. Van Ramshorst was een slechte en partijdige voorzitter.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat het ongemakkelijk maakte was vooral dat Afellay en Van Hooydonk begonnen te stotteren zodra iemand hem om een mening vroeg dat geen open deur is. En ze hebben blijkbaar alle drie hun belangen en vriendjes in de voetbalwereld. Los van zijn stijl en mening is Johan Derksen wat dat betreft een stuk objectiever.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen en objectief. Serieus ?

BrunoF
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Vaart breekt programma af. Denkt alles te weten en is jankerig als een kleuter als iemand anders er niet zoals hem over denkt. Mening respecteren en niet alleen je gelijk willen halen is niet aan hem besteed. Zal één van de redenen geweest zijn waarom zijn huwelijk op de klippen is gelopen. Studio Voetbal wordt ten gronde gericht. Zet openlijk Afeley neer om niet serieus te nemen en vind het belachelijk om PSV fan te zijn, over respect voor elkaar gesproken.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb een hekel aan analisten die denken alles te weten en vooral aan die griezel van Hooijdonk. Dan heb je ook nog de betweters van Basten en Gullit. Het is wel overduidijk waarom die als trainer door de mand zijn gevallen. Wat een onzin kramen die uit. Dan nog Derksen, van der Gijp, Vink en Peréz. Je wordt toch doodmoe van die gasten. Daarom kijk ik er nu niet meer naar. Heb wel wat beters te doen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik het zo lees en die namen lees ,dan kijk je dus niks

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niemand kijkt, maar iedereen vindt het niks😂😂😂

Heckboys
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die v.d.Vaart EN v.Hooydonk....pff, kan echt niet meer. De een prijst alles mbt Ajax aan, rest deugt bij voorbaat niet. En v.Hooydonk kan persoonlijke wrevel (haat??) jegen Steyn niet opzij zetten. Poeh zeg, wateen vreselijke uitzending. Hier had toch moeten worden ingegrepen . Van Ramshorst had hier EHT MOETEN INGRIJPEN!!!!!!!!!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerlijke felle verbale strijd met argumenten van ervaren spelers vind ik spannend en leuk. Ik kijk graag naar Studio Voetbal.

JanLentjes06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

van de vaart waardeloos

OUWE kaas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die frikandellenjunkie moet eens lekker van bil.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vanderVaart is niet objectief en alleen maar Ajax. Hield vorig jaar maar vol dat zijn club kampioen zou worden maar op het nippertje #3, laat zijn vriendin er zitten, daar komt meer uit. Raffie begint oud zielig mannetje te worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen