Valentijn Driessen voorspelt nu al serieus transfergeweld in Eredivisie in januari 2024

11 augustus 2023, 08:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

De Eredivisie wacht volgens Valentijn Driessen een ware ratrace. Door de opmars van Nederland op de UEFA-coëfficiëntenlijst wordt er dit seizoen voor het eerst in 21 jaar gestreden om in totaal drie Champions League-tickets. De nummers één en twee van de competitie plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi, terwijl de nummer drie de voorrondes ingaat.

"Het geeft de strijd tussen de traditionele topvier Feyenoord, PSV, Ajax en AZ een extra dimensie en clubs als FC Twente en FC Utrecht een mooie stimulans", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Voor alle clubs is er veel aan gelegen om Champions League-voetbal te spelen in het seizoen 2024/2025, aangezien de huidige jackpot bijna wordt verdubbeld van zo’n 35 miljoen naar 70 miljoen euro."

Artikel gaat verder onder video

YouTube: Voorspelling: dit wordt de kampioen van de Eredivisie!

Dat vooruitzicht leidt volgens Driessen al tot stevige miljoeneninvesteringen omdat Ajax, Feyenoord en PSV de boot niet willen missen. "Maar ongetwijfeld zal de club die achterop raakt in de competitie het komende half jaar in de winterse transferperiode in januari 2024 de knip trekken om kwalificatie te forceren. De Eredivisie wacht daarom een ware ratrace. Worden financieel onverantwoorde risico’s beteugeld, dan zal de Eredivisie aan kracht toenemen, met meer spanning en weerstand, wat vervolgens weer tot betere prestaties in Europa kan leiden."

Het Nederlandse clubvoetbal lijkt zich internationaal in een opwaartse spiraal te hebben gemanoeuvreerd, zo concludeert Driessen. "Vandaar dat ieder resultaat het Europese seizoen zwaar telt. Zelfs als het met de hakken over de sloot is zoals AZ (0-1) bij het nietige FC Santa Coloma uit het ministaatje Andorra."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Yomanda Driessen

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Valentijn Drieën blijft een persoon die altijd een verkeerde mening en informatie heeft over Ajax. Sinds Ajax niet meer samenwerkt met de Telegraaf isteekt dat Valentijn en doet bewijzen dat hij niet een persoon is van topniveau maar nog ver onder de middenmoot. Ajax heeft het heel erg goed gedaan om niet meer met de Telegraaf samen te werken nu dit bewijst dat Valentijn een derderangsjournalust blijft. Eindelijk dat Ajax verlost is van hem daar Valentijn voortaan met negatieve meningen komt om Ajax (overal ) dwars te liggen daar waar kan. In ieder geval ben ik heel erg blij dat hij niet meer geloofwaardig is wat ik voor mezelf al heel lang wist, iets wat hijzelf dat veroorzaakt heeft ! ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen