Van Basten schrikt: 'Dit is echt geen Ajax, dit is FC Amsterdam'

21 augustus 2023, 21:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Marco van Basten is geenszins onder de indruk van het huidige Ajax. Hij maakt zich zorgen om de staat van de club en herkent weinig van de kernwaarden die Ajax doorgaans probeert uit te dragen.

Het spel in de wedstrijd tegen Excelsior (2-2) was 'beangstigend slecht', zegt Van Basten maandagavond bij Rondo. "Ik maak me zorgen om Ajax. Ik heb Forbs geen bijzondere dingen zien doen, Medic gaf de bal zo aan de tegenpartij… Ik zie geen goede voetballers lopen. Ik zie ze niet domineren of van achteruit voetballen. Ik zie geen spelers met flair. Ik vind het allemaal niks."

Artikel gaat verder onder video

"Het is ook een rare ploeg en een rare club. Wie hoor je nou bij de club? De directie en de commissarissen zijn verantwoordelijk voor wat we nu zien", zegt Van Basten, die 'een duidelijk aanspreekpunt' mist bij Ajax. "Dit is geen Ajax, dit is FC Amsterdam (een in 1982 opgeheven profclub, red.). Dit is echt geen Ajax. Dit is het niveau FC Amsterdam. Het is in twee jaar snel achteruitgegaan."

"Waar zijn de jeugdspelers? Hato is een goeie, maar dat is de enige", aldus de voormalig topvoetballer, die zichzelf niet als aangewezen persoon ziet om de problemen op te lossen. Een adviserende rol bij Ajax ziet hij bijvoorbeeld niet zitten. "Dat kan ik niet. En dat wil ik ook niet. Ik wil alleen goed voetbal en leuke wedstrijden zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Koopclub geworden.

martienis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat die van basten een functie nemen anders zijn bek houden over ajax zijken kan iedereen simpel

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kritiek mag als het andere betreft ,maar over ajax mag niks gezegd worden toch . Zelfs niet door een ras ajacied als v basten . Nu komen natuurlijk weer de reacties van dat ik feyenoorder ben en mijn mond moet houden ,en moet kijken naar mijn eigen club Ook al zo'n onzin iedereen mag hier op een normale manier iets vinden over alle clubs. Veel ajacieden moeten na jarenlang succes ,slikken dat het nu wat minder gaat . Dat de media nu ook ajax aanpakt . De twijfel over het nieuwe beleidt is gewoon terecht .

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Groot gelijk dit is ajax ontwaardig
Verdediging om niet van warm te lopen Spits die kansen mis

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Van Basten hè vergeet dat Ajax onder zijn trainerschap pas FC Amsterdam was. Hij werd zelfs voor pannenkoek uitgescholden. En wat presteerde Marco nou met Oranje, afgang tijdens EK tegen Rusland. In de strafschoppenserie tegen Denemarken faalde Van Basten tegen Peter Schmeichel. Van Basten, over het paar getilde manwijf met ongecontroleerde uitspraken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen