Witte rook aanstaande: Ajax bereikt op 'hoofdlijnen' akkoord met nieuwe hoofdtrainer

14 mei 2024, 08:59   Bijgewerkt: 14 mei 2024, 09:19
Foto: © Imago

Ajax is een stap dichter bij de komst van Francesco Farioli. Afgelopen zondag meldde Voetbal International al dat de partijen elkaar naderden en volgens Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf heeft de huidige nummer vijf van de Eredivisie inmiddels op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de Italiaanse oefenmeester. De Amsterdammers moeten nu alleen nog een akkoord bereiken met OGC Nice, de huidige werkgever van Farioli waar hij nog tot de zomer van 2025 onder contract staat.

Met het op ‘hoofdlijnen’ bereikte akkoord met Farioli lijkt er langzaam maar zeker een einde te komen aan de speculaties over de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De invulling van deze positie houdt de gemoederen al weken, zo niet maanden bezig. De afgelopen maanden passeerden meerdere namen de revue als mogelijke opvolger van interim-hoofdtrainer John van ’t Schip. Volgens De Telegraaf gold Erik ten Hag als droomkandidaat van het technisch management in Amsterdam, dat ook verregaande gesprekken voerde met Graham Potter. Een terugkeer van Ten Hag zit er echter niet in en Potter trok zelf de stekker uit de onderhandelingen met Ajax.

Artikel gaat verder onder video

De Amsterdammers schakelden, onder leiding van technisch directeur Alex Kroes, echter op meerdere borden. In het geval Potter niet gestrikt kon worden als nieuwe hoofdtrainer, gold Farioli als belangrijkste kandidaat voor deze klus. De Italiaan lijkt nu dus onderweg naar Amsterdam. Volgens Verweij heeft Ajax op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de huidige oefenmeester van OGC Nice. “Wanneer de Amsterdammers ook tot overeenstemming komen met OGC Nice, waar hij tot de zomer van 2025 onder contract staat, dan tekent de Italiaanse trainer een contract voor drie seizoenen”, zo schrijft de clubwatcher op basis van bronnen rondom Farioli en zijn zaakwaarnemer Meïssa N’Diaye.

Twijfels

Overigens was niet iedereen binnen Ajax meteen overtuigd van Farioli. “Binnen de club was er ook het besef dat de keuze voor de OGC Nice-coach niet zonder risico’s is en Farioli in de verste verte niet voldoet aan het geschetste profiel van een ‘ervaren, liefst Nederlandse coach, met Ajax-DNA’. Hoe verantwoord zou het zijn om een groentje van 35 met slechts vier jaar hoofdtrainerservaring (bij Karagümrük, Alanyaspor en OGC Nice) los te laten in de Amsterdamse slangenkuil?”, zo schrijft Verweij. “Waar hij te maken krijgt met een gemankeerde en dus te renoveren selectie en een organisatie die eveneens op de schop moet? Terwijl er in de voorronde van de Europa League al vroeg moet worden geleverd.”

Volgens Verweij raakte Ajax na het zien van beelden van ‘tientallen trainingen van Farioli, het bestuderen van de opbouw én het druk zetten van zijn elftallen en gesprekken met de coach’ alsnog overtuigd. “Binnen Ajax wordt hij gedreven genoemd als Arne Slot en Erik ten Hag, in de goede zin van het woord een vakidioot, die lange werkdagen introduceert om zijn speelplan en patronen in te slijpen”, zo klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Halst laat tafel schrikken met onthulling over voorbereiding Ajax

"Bizar! Dat mag niet bij een club als Ajax!", zo klinkt het aan tafel bij Rondo.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zanger rinus?

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik denk die met die nep doublé gouden microfoon van 'joe-neffer-wooaaak-èèhhh-loon' hoe heet hij ook al weer: o ja ik weet het weer Leentje van den Tooren.

thetruth
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Een jonge energieke vent, met een eigen visie, dat moet je hebben, dat is de basis om te verbeteren. Toen Slot en Ten Hag instapte moesten zij het ook allemaal nog waarmaken., maar zij geloofde in hun visie, en laat dat door niemand afnemen, want er zijn miljoenen zogenaamde kenners. Wat voor Farioli en alle andere trainers telt, laat het maar zien. Ik heb er een goed gevoel bij. Derksen, Driessen en al die andere Ouwe analisten, houwen het bij ouwe meuk, en hopen alleen maar dat Farioli faalt. Francesco veel succes ! Francesco heel veel succes

Storm
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Precies wat jij zegt. Niks aan toe te voegen.

Kolie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Amen

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

We zullen het zien hoe het uit gaat pakken, hij krijgt het in ieder geval niet makkelijk

K. Daffie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hij is 4 jaar coach bij 3 verschillende clubs. Waarom blijft hij zo kort bij die clubs?

Storm
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Drie jaar keeperstrainer geweest in Italie. Daarna assistent-trainer in Turkije. Daarna kon hij hoofdtrainer worden bij een Turkse club. Daarna hoofdtrainer bij de vorige Turkse club waar hij was. Dan volgt het hoofdtrainerschap in Nice. Volgens mij is daar niks mis mee. Korter verblijven zegt niet zoveel negatiefs persé. Maar goed, dat kun je er natuurlijk wél van maken als je wil.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@Daffie, Omdat hij als de wiedeweerga naar Ajax Amsterdam wil.

MAXB
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gaat niets worden met dit elftal Ajax moet eerst grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers opruimen en op nieuw beginnen

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

???? Je gaat de keuken toch niet plaatsen als er nog geen aansluitingen zijn?

Thomas Scholte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap. Niet waarom een Italiaan , en waarom geen Wim Jonk met Ajax dna wezullen zien.

MAXB
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Met dit elftal is niets te bereiken

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@ Thomas Scholte, Misschien Wim Jonk als assistent.

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb enkele filmpjes van hem gezien. Deze man is gedreven, tactisch uitstekend en heeft een goede voetbalvisie! Moderne trainer die gebruik maakt van moderne tools. Tot in detail zaken uitkient. Niet iemand die poppetjes neerzet. Iemand die kan winnen met mindere spelers. Prima keus!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen