Van Basten ziet één Ajacied als het bewijs dat de jeugdopleiding van Ajax niet deugt

15 augustus 2023, 10:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

De gebreken van Brian Brobbey bewijzen dat er iets mis is met de opleiding van Ajax, vindt Marco van Basten. De voormalig topvoetballer vindt het raar dat een product uit de jeugdopleiding technisch niet begaafd is.

In de uitzending van Rondo stelt Rafael van der Vaart dat Brobbey 'heel slecht' was tegen Heracles Almelo (4-1) en dat het probleem 'in zijn hoofd zit'. Ruud Gullit vult aan: "Het is wel jammer voor hem, want hij krijgt de kansen wel."

Artikel gaat verder onder video

Van Basten oordeelt vervolgens dat Brobbey 'niet technisch' is. "Hij is niet rustig voor de goal. Hij moet gewoon heel vaak in dit soort situaties komen. Nog meer op de training, in ieder partijtje. Op een gegeven moment moet hij er rustig in worden. Heel veel oefenen."

"Hij speelt vanaf zijn zesde bij Ajax. Ajax pretendeert altijd zo'n geweldige opleiding te hebben", vervolgt San Marco. "Deze jongen heeft tot zijn achttiende à negentiende bij Ajax gespeeld, dat is een jaar of twaalf, dertien. En technisch is hij toch wel heel beperkt vind ik. Dat kan dan toch niet? Dat strookt niet."

"Dan is er iets mis met de opleiding, zeg jij", antwoordt Youri Mulder. "Zeer zeker", beaamt Van Basten. "Als dat je product is…" Van der Vaart kan zich daar wel in vinden: "Patrick Kluivert is laatste nummer 9 die is opgeleid. Welke nummers 10 en buitenspelers zijn opgeleid? Nu is Hato het grootste talent en dat is een verdediger."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind Taylor en Rensch anders ook wel zorgwekkend. Ik mis bij beide een soort urgentie en volwassenheid in hun spel. Ze spelen nog alsof ze in de jeugd spelen ze te weinig tegenstand hebben.

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

OH OH MARCO TOCH GA EENS WAT MET JOU STAAT VAN DIENST DOEN TRNMINSTE NIET VOOR MIJ HOOR WANT IK VIND JOU STEEDS DE GROOTSTE PANNENKOEK DIE ER TOND LOOPT,NIET OF NOOIT GESLAAGD IN IETS ANDERS NA JE CARRIERE ALS VOETBALLER RN MAAR ZEIKEN OVER AJAX WAAROM GA JE DAAR NIET AAN DE SLAG MET IETS ,AJAX IS TOCH OOK JOU CLUB GEWEEST,OPA PANNENKOEK

ElWoendos
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten eerste heeft hij volkomen gelijk. Ten tweede zouden ze jou moeten schorsen als je zo over Marco praat. Weet je wel wat hij voor Ajax allemaal gedaan heeft? Nee want toen was je nog niet geboren. Stel hij zegt alles verkeerd en stel hij presteert niks als trainer of wat dan ook dan nog MOET je respect hebben voor Marco van Basten. Met je pannenkoek je moet je kapot schamen.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens. Maar Ajax-supporters hebben geen (band met) helden. Ik was erbij toen Johan werd weggehoond in zijn laatste wedstrijd voor Ajax toen hij naar Barcelona ging. En toen hij terug was, werd hij weer uitgespuugd. Moet je je voorstellen: JOHAN CRUIJFF uitfluiten. Ongehoord. Marco van Basten is een echte held. Van welke club je ook aanhanger bent. Deze man verdient zoveel respect. Zo iemand Pannenkoek noemen is schandalig.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van basten weet toch ook wel dat er elk jaar de beste jeugd wort weg gekaapt bij ajax? als ze 14 tot 18 jaar zijn. en dat werkt dus ook door bij jong ajax. daar lopen nu spelers rond van 14 tot 18 jaar. wat eigenlijk 20 tot 21 jaar hadden moeten zijn nu! maar die lopen nu bij de top clubs rond in Europa. ik ga ze nu niet opnoemen anders ben ik mogen nog bezig. meneer van Basten.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax kaapt de beste jeugd weg van 10 tot 14 jaar bij Zeeburgia en andere amateurclubs. En Ajax kaapt al jaren spelers weg bij AZ, alleen steeds de verkeerde. Wie voetballen er trouwens bij de topclubs in Europa in plaats van daar rond te lopen?

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb Brobbey nooit een topper gevonden persoonlijk. Heeft in mijn ogen teveel kansen nodig , maar deze week ging hij echt door het ijs . Als hij voor de bal zou gaan staan , met zijn linker been , was het al een doelpunt geweest ? Had hij niks voor hoeven te doen , maar op de één of andere manier , compleet verkeerd uitkomen met zijn lichaam En dan ook niet meer kunnen corrigeren . En dit is absoluut niet de enigste bal die hij verkeerd beoordeeld. Kijk vorig seizoen maar terug , zijn er zeker 10 ..

John Boshamer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

JullIe vergeten rijkhoff, maat zoals eerder geschreven is weer weggekocht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen