Wedstrijden van Eredivisie-degradanten om eenzijdige reden tijdelijk gestaakt; publiek wordt er moedeloos van

11 augustus 2023, 21:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Tijdens de wedstrijden van de drie Eredivisie-degradanten is de scheidsrechter genoodzaakt geraakt om het duel tijdelijk te staken. FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen Jong Ajax, terwijl Cambuur en FC Emmen elkaar treffen tijdens de eerste speelronde van het seizoen. Bij alle twee de wedstrijden is het duel stilgelegd wegens biergooien.

Bij Groningen werd het duel in de 55ste de 2-0 gemaakt door Romano Postema, waarna verschillende fans uit vreugde bier op het speelveld gooide. Volgens de regels van de KNVB moest scheidsrechter Martijn Vos de wedstrijd tijdelijk stilleggen. Na een korte afkoelperiode staan beide ploegen inmiddels weer op het veld.

Artikel gaat verder onder video

Ook bij het duel tussen de andere degradanten ging het in de tweede helft mis. Nadat Michael Breij Cambuur in de 66ste minuut terug in de wedstrijd had geschoten, belandde er een bekertje bier voor de neus van Emmen-doelman Jan Hoekstra, die overigens schutterde bij de treffer. Arbiter Alex Bos was resoluut en stuurde beide ploegen naar binnen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik blijf het te triest voor woorden vinden. Vreugdebier dat met geen enkele verkeerde intentie op het veld beland word meteen afgestraft als ' zware overtreding' en de wedstrijd stilgelegd. Gebruik je gezonde verstand een beetje knvb. Laat de scheids in dit soort gevallen zelf inschatten of het word stilgelegd of niet want die kunnen beter inschatten dat papieren regels dat kunnen of er sprake is van moedwillig spelbederf.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan krijg je weer verschillende interpretaties en verlangen clubs eenduidigheid, dus prima zo. Drink je bier gewoon op.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat snap ik, maar als er gescoord word en bij het juichen schiet het uit je handen, en dat gebeurd vaker dan je denkt, dan word daar meteen voor stilgelegd. Dat is wat ik onder vreugdebier en onzinnig stilleggen versta.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies jij snapt het . En je ziet echt wel het verschil . Maar goed de lange woke tenen maatschappij maakt de dienst uit . De knvb gaat daar in mee .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen