Wilfred Genee baalt: 'Ik vind het wel lachwekkend en schandalig'

16 augustus 2023, 11:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © FCUpdate

Het wordt Wesley Sneijder te moeilijk gemaakt om zijn trainersdiploma's te behalen bij de KNVB, zo vindt Wilfred Genee. De voormalig middenvelder stopte in het verleden al met de trainersopleiding, maar Genee adviseert Sneijder toch om werk te maken van een functie in de voetballerij.

YouTube | Sneijder krijgt advies van Derksen, Genee en Van der Meijde

Artikel gaat verder onder video

"Ik zou hem het liefst aan tafel houden, dat geef ik heel eerlijk toe", zegt Genee voor de camera van FCUpdate, doelend op hun gezamenlijke talkshow Veronica Offside. "Maar als Wesley op deze leeftijd, met zijn staat van dienst, het voetbalvak nu niet wat serieuzer gaat oppakken, dan vrees ik dat het nooit meer gaat gebeuren. Ik vind het wel lachwekkend en schandalig dat er vier jaar is uitgetrokken voor de KNVB-opleiding voor onze recordinternational."

Andy van der Meijde heeft een soortgelijke kijk op de zaak. "Wesley heb ik het liefst aan tafel, dus hij moet gewoon afzeggen", lacht hij. "Maar als hij het ambieert, moet hij het vooral doen. Hij moet vooral aan zichzelf denken. Met zijn ervaring denk ik dat hij het kan."

Sneijder was in gesprek met Ajax over een rol binnen de technische staf van Maurice Steijn, maar die gesprekken zijn gestaakt. Johan Derksen vindt niet dat Sneijder met hangende pootjes moet terugkeren bij de club. "Ik adviseer hem om niet op zijn knieën te bidden en smeken of hij bij Ajax mag werken. Ajax moet hem graag willen hebben en dan moet hij erheen gaan. Hij moet niet zo nadrukkelijk op de deur kloppen." 

Bekijk op YouTube onze video met de volledige reacties van Johan Derksen, Wilfred Genee en Andy van der Meijde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk eerder dat Sneijder het voor zichzelf erg moeilijk maakt dan dat het moeilijk voor hem gemaakt wordt. Iedereen moet eerst een opleiding doen voordat je het beroep mag uitoefenen.

Kuipje1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sneijder is het gevalletje Seedorf. Daar is trouwens ook niets van terechtgekomen als trainer/coach zijnde. Veel heisa om niets.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Profvoetballers mogen best een kortere opleiding hebben maar in dit geval zal het ook wel een beetje aan Sneijder liggen. Veel ex voetballers hebben de papieren zonder de poeha van Sneijder gewoon gehaald.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het mooiste is dat niemand bij Ajax en bij de KNVB zich aantrekken van de Genéetjes en Derksens van Nederland. Sneijder was een leuke voetballer, maar meer heeft hij te zien aan zijn personality weinig te bieden op trainersgebied lijkt me.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat klopt dat de KNVB zich niets aantrekt, die trekken zich nergens iets van aan en zijn gewoon warhoofden die er zitten zonder enige opleiding in het voetballen en zonder enige kennis van zaken. Daarom hebben ze ook geen enkele inbrengt bij de UEFA of FIFA. Ze houden zich zelf voor de gek en staan zwaar voor schut. Protesteren tegen de scheidsrechter meteen geel dus niet gezien bijna. Goede ideeën van wel bekende voetballer, Niets van gehoord daar voelen de heren of mevrouw van Leeuwen zich te groot voor. Denk dat Gullit/Basten/enz meer verstand hebben dat al dat zooitje wat in Zeist zit. Wie geeft er de cursus trainingsopleiding, een die nog nooit van iets bereikt heeft en daar moet dan een goede iets van leren. Heel die opleiding is een wassen neus.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Boyke, "Heel die opleiding is een wassen neus." Daarom zijn Nederlandse coaches geen toppers in vergelijking met die van de DFB en toch werd Schmidt destijds belachelijk gemaakt. Schmidt doet het prima bij Benfica, goed opgeleid natuurlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen