Betraande ogen bij ESPN: 'Je ziet Brobbey een kruisje slaan, heel heftig'

30 september 2023, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

De schrik is groot in Waalwijk na de botsing waar Etienne Vaessen betrokken bij was in de slotfase van RKC WaalwijkAjax. In de studio van ESPN reageerden de analisten geschokt.

“Een ongelooflijk lullige botsing, met 0,0 opzet”, zei presentator Jan Joost van Gangelen. “Kramer riep meteen dat er tempo gemaakt moest worden.” Mario Been vulde aan: “Hij zag het gelijk, hij liep er gelijk naartoe en wees naar het hoofd. Je schrikt je kapot. Je zag het ook meteen aan de reactie van de spelers zelf. Ze gingen met de rug ernaartoe staan.”

Artikel gaat verder onder video

Marciano Vink leek met tranende ogen aan tafel te zitten. “Nee, het is…Het is heel heftig”, stamelde hij. “Je zag het gelijk, doeken eromheen. Dan bekruipt je het ergste gevoel. Je zag Brobbey een kruisje slaan.” De botsing was tussen Brobbey en Vaessen. “Heftig, dit. Hij lag er echt slecht bij, zagen we in de herhaling.”

“Als het ernstig is, kan er zeker niet doorgespeeld worden. Laten we hopen dat hij ‘slechts’ knock-out was. Maar alles wat we nu zeggen, is speculeren. Dit is hartstikke erg voor Vaessen en zijn familie. Keepers gooien zich er soms met lijf en leden voor, om goals te voorkomen. Soms zitten dit soort momenten ertussen, dat is echt kut”, aldus Vink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verschrikkelijk voor rkc en keeper wat gat erna gebeuren met de wedstrijd.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gdm bobby moet je gewoon 4 wedstrijden schorsing geven is altyd lomp en als ze hem pakken dan gaat hy huilen

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echt niet

Ihaveaking
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als spelers op het middenveld voor de bal gaan kunnen ze elkaars benen breken wanneer ze er vol voor gaan. Als speler (spits ) weet je (de bal was 1.5 meter los) en zie je dat wanneer de keeper naar de grond gaat en jij je actie doorzet dat je de keeper ergens op het bovenlichaam (hoofd in dit geval) raakt. Wat doen de meeste spitsen, zij springen en raken soms met hun voet nog de keeper. Helaas met alle risico’s van dien (actie waardoor letsel /gevaarlijk spel) werd gister de actie doorgezet. Dus VAR gewoon beoordelen, zoals een elleboog een tackel van achter waarbij letsel mogelijk is meestal rood volgt. Dat Brobbey dit niet had gewild en spijt betuigd is keurig, dit staat los van zijn actie/gevaarlijk spel.

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heb je zelf wel eens op niveau gevoetbald en in de spits gestaan. nou ik kan je dit vertellen het enige wat een keeper doet bij een hoge bal is hard roepen LOSSSSSS maar wel met ze knie vooruit om je bang te maken maar er zijn ook keepers die je expres willen raken. hier wordt duidelijk brobbey geduwd en daardoor niet meer uitkomt met ze passen. vreselijk beeld op nederlandse beste keeper.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen