Francisco Conceição verlaat Ajax op Deadline Day: huurtransfer met koopoptie

1 september 2023, 22:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft een kleine twee uur voor het verstrijken van de zomerse transferdeadline het tijdelijke vertrek van Francisco Conceição wereldkundig gemaakt. De twintigjarige buitenspeler wordt tot het einde van het seizoen verhuurd van FC Porto. In de overeenkomst is een koopoptie opgenomen.

Conceição diende enkele weken geleden zijn vertrekwens in bij Ajax. Waar de Portugese aanvaller in eerste instantie te horen kreeg dat hij niet mocht vertrekken, hebben de Amsterdammers uiteindelijk toch meegewerkt aan een transfer. Bij Porto keert Conceição terug bij de club die hem een jaar geleden voor vijf miljoen euro aan Ajax verkocht.

Artikel gaat verder onder video

Ajax leek vorig jaar een grote slag te slaan met de komst van Conceição. Hij stond bij FC Porto te boek als groot talent en de supporters van de Portugese topclub waren dan ook verrast toen bleek dat Ajax hem voor ‘slechts’ enkele miljoenen naar Amsterdam haalde. Het was in eerste instantie de bedoeling dat Conceição als stand-in van Antony naar het niveau van basisspeler zou toegroeien, ware het niet dat de Braziliaan laat in de transferwindow vertrok naar Manchester United.

Het lukte Conceição echter niet om echt te aarden in Amsterdam. De aanvaller maakte in de minuten die hij kreeg bij vlagen een goede en veelbelovende indruk, maar het bleef vaak bij blaffen zonder bijten. Conceição had in de voorbereiding op dit seizoen zijn kans moeten grijpen, maar deed dat niet.

Volg de transferontwikkelingen op Deadline Day in ons liveblog!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, Nooit een echte kans gehad! Ajax heeft geen rechtsbuiten meer, of ze moeten Berghuis er opstellen. Was destijds een clausule in zijn contract dat hij zo goedkoop kon vertrekken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen