Heeft Steijn een reddingsboei te pakken bij Ajax? ‘Wat een voetballer, grote klasse!’

18 september 2023, 21:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Gabriel Misehouy heeft maandagavond opnieuw nadrukkelijk gesolliciteerd naar speelminuten in de hoofdmacht van Ajax. De achttienjarige middenvelder, afgelopen zondag tegen FC Twente (3-1 nederlaag) nog de gehele wedstrijd bankzitter, liet zich in het Keuken Kampioen Divisie-duel van Jong Ajax met Jong AZ opnieuw van zijn beste kant zien.

Misehouy liet maandagavond al na vijf minuten voetballen zijn kwaliteiten zien. Het toptalent nam de bal iets voor de middenlijn in ontvangst, speelde collega-middenvelder Julian Brandes in, maakte vervolgens een loopactie door de as van het veld en rondde uiteindelijk vanbinnen het strafschopgebied beheerst af: 0-1. Het betekende een droomstart voor Jong Ajax, dat vervolgens wel razendsnel twee doelpunten moest incasseren, maar dankzij een treffer van Brandes op slag van rust halverwege toch met 2-2 aan de thee zit.

Voor Misehouy was het de tweede keer in zeer korte tijd dat hij zijn visitekaartje afgaf, want afgelopen vrijdag blonk de middenvelder met twee assists tegen FC Emmen (3-3) ook al uit namens de beloften va Ajax. Ook toen deden fans van de Amsterdamse club online een oproep aan hoofdtrainer Maurice Steijn en dat is vanavond niet anders.

“Misehouy er maar weer afhalen”, schrijft een supporter van Ajax na amper een kwartier spelen op X, voorheen Twitter. Hij is van mening dat de talentvolle middenvelder aanstaande donderdag een basisplaats verdient bij het eerste van Ajax, dat dan in de groepsfase van de Europa League tegen Olympique Marseille speelt. “Binnen hoeveel wedstrijden staat Misehouy op 8 in Ajax 1?”, vraagt een andere Ajax-fan zich hardop af. Een ander reageert met: “Misehouy hoort gewoon bij de selectie van Ajax 1 en mag wat mij betreft heel snel minuten gaan maken. Wat een voetballer, grote klasse!”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen