Marciano Vink: 'Als je Giménez vraagt wat hij diep in zijn hart vindt...'

16 september 2023, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Een uur lang was Santiago Giménez ongelukkig in de afronding, maar daarna maakte hij een verlossend doelpunt voor Feyenoord tegen sc Heerenveen (6-1). Het was zijn zesde doelpunt van de Eredivisie; tijd voor een zevende kreeg hij niet, want Giménez werd na zijn doelpunt meteen gewisseld. Marciano Vink denkt dat de spits liever op het veld bleef staan.

“Spitsen en buitenspelers zijn er helemaal niet blij mee om gewisseld te worden. Dat zag je bijvoorbeeld toen Donyell Malen werd gewisseld bij PSV door Roger Schmidt, die liep steeds met een vertrokken gezicht van het veld”, stipt Vink aan in het programma De Eretribune van ESPN. “Na zeventig minuten is de tegenstander moe, worden de ruimtes groter en wil de tegenstander vaak ook iets meer van de wedstrijd maken. Dan krijgen spitsen en buitenspelers de ruimte om eindelijk een keer goals te maken.”

Artikel gaat verder onder video

“Als je Giménez vraagt wat hij diep in zijn hart vindt, dan had hij echt nog een paar doelpunten willen maken”, zegt Vink. Hij denkt bovendien dat de wissel van Giménez wat kan zeggen over zijn status. “Echte topvedettes in topteams worden niet gewisseld. Alles wat er een beetje tegenaan hangt, wordt wel gewisseld.” Belangrijk om aan te tekenen: de voornaamste concurrent van Giménez, Ayase Ueda, is momenteel geblesseerd. Yankuba Minteh was de vervanger van de Mexicaan en kwam al snel tot een doelpunt en een assist.

Tafelgenoot Karim El Ahmadi denkt dat Giménez ook baat heeft bij de concurrentiestrijd. “Ik vond het wel lekker als iemand bijna net zo goed was als ik, dat je echt moet zorgen dat je negentig minuten op het veld mocht staan. Bij Feyenoord zat Sofyan Amrabat er bijvoorbeeld dicht tegenaan, ik vond hem een speler die ook in de basis had kunnen staan. Bij Aston Villa was Fabian Delph mijn concurrent, die hield mij ook scherp.” Met zes doelpunten is Giménez momenteel de topscorer van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onzin, als iemand een week aan de andere kant van de wereld zit, 2 dagen voor deze wedstrijd terug vliegt, vrijdagochtend arriveert en in slaap wordt gehouden voor de Europese tijdzone. Giménez kon niet meer, als hij scherp was had hij nog 2 gemaakt. Nu slaapt hij in ruim 28 uur slechts 8 uur. Kans op blessures is dan ook groter. Vink praat onzin zoals altijd. Met Ueda, als duurste aankoop is er concurrentie maar is geblesseerd. Amrabat bij Feyenoord was raar iets. als middenvelder net te kort maar had goede wedstrijden gespeeld als RB, dan denk je, Ik speel daar 1-2 seizoenen en schuif halverwege door maar Amrabat wou na dat seizoen vertrekken bij Feyenoord. Jammer, jonge spelers mogen iets meer geduld hebben. Zie je ook bij Schravenberg, als hij bij Ajax was gebleven was hij verder in zijn ontwikkeling en denk ik basis speler Nederlands 11 team, nu nog bij jong Oranje.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies en verder denkt santi niks . Heeft deze week gespeeld voor zijn land . Heeft een jetleg en scoort toch. Die vondt het prima

010-OBL
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een bullshit!! Dit had alles te maken met de wedstrijd voor dinsdag. Slot moest gewoon nog 30min iets uitproberen in de aanval. Dit was het enige moment daarvoor. Als Santi niet gescoord had, was hij er ook in de 60e min uitgehaald.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen