Pier Eringa stapt op bij Ajax na pijnlijke boodschap van bestuursraad

27 september 2023, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Pier Eringa heeft besloten terug te treden als lid en voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax. Dat meldt de club in een persbericht. Eringa draagt de komende dagen zijn werkzaamheden over en treedt formeel per 2 oktober 2023 af, hij werd op 14 maart 2023 benoemd.

Eringa reageert op de website van Ajax: “Juist als het niet goed gaat vind ik dat je er moet staan als toezichthouder. Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. Ik heb me hard ingezet voor de club. Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen.”

Artikel gaat verder onder video

Het proces om tot een voltallige samenstelling van de rvc te komen wordt in gang gezet conform de statuten, meldt Ajax. Onlangs vertrok ook Jan van Halst uit de rvc, al was dat vanwege zijn benoeming tot tijdelijk algemeen directeur. Ajax heeft het voornemen uitgesproken dat Van Halst na de komst van Alex Kroes terugkeert in de rvc.

Eringa is na directeur voetbalzaken Sven Mislintat het tweede 'slachtoffer' van de crisis bij Ajax. Hij werd onder meer bekritiseerd omdat hij Mislintat grotendeels zijn gang liet gaan en de directeur niet schorste hangende het externe onderzoek naar de transferactiviteiten bij Ajax.

Opvallend genoeg was Eringa maandag in een interview met het Financieele Dagblad nog dat hij niet dacht aan opstappen. "In de chaotische fase waarin we zitten is het belangrijk dat er bestuurlijke rust is en continuïteit. Wat los je op met het wegsturen van de rvc", zei hij toen. Volgens journalist Mike Verweij van De Telegraaf kreeg hij van de bestuursraad echter de keuze: zelf opstappen of weggestuurd worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jan waar blijft jouw persbericht?

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Baantjesjager neemt de benen.

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De F-Side krijgt langzaam gewoon ALLES wat ze willen. 😂

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En zo zie je dus, je geeft de controle compleet weg aan de F-Side. Goede timing zeg. Om juist NU op te stappen is enorm slecht. Hiermee zeg je dus: we gaan op onze knieen voor de F-Side.

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt. Slecht signaal. Nu gaan ze door want het heeft nut.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@KingCrimson ik ben het mee eens, dat hij opstapt is goed en het is het beste voor de club. Maar net na het staken van de wedstrijd en aangekondigde actie van de F-Side juist op dat moment besluit hij weg te gaan. En jij denkt echt niet dat hiermee die F-Side zich juist extra sterker voelt omdat dit bij hun over komt dat hun dus de macht hebben. Het is echt niet de eerste keer dat er onvrede is. Het had dus al veel eerder kunnen beginnen. Maar nu is de F-Side over gegaan op echt extreme acties (of in ieder geval, een plan hebben voor extreme acties) en dan juist nu opstappen is gewoon een hele slechte timing.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook met dank aan de heren van de Telegraaf Mike Verweij en Valentijn Driessen, die nu een spontane erectie krijgen na het dagenlang opruien en stoken.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu de rest van de raad van bestuur nog stap op Laat het kwartje vallen Annette Mosman Jan van Halst Maurits Hendriks Susan Lenderink

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Theo van Duivenbode frank rijkaard of tja liever Molenaar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen