'PSV strijdt met Europese topclubs om Noorse groeibriljant Club Brugge'

19 september 2023, 17:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV stuurt donderdag een delegatie naar België, waar Club Brugge het avontuur in de groepsfase van de Conference League aftrapt met een thuisduel tegen het Turkse Besiktas. De Eindhovenaren behoren tot een indrukwekkend rijtje clubs dat de verrichtingen van Antonio Nusa (18) met bovengemiddelde belangstelling volgt, zo weet Het Nieuwsblad.

Nusa is een 1.80 meter lange aanvaller die doorgaans vanaf de linkervleugel opereert. Afgelopen seizoen kwam hij in alle competities al tot 34 wedstrijden namens de Belgische topclub. Dat deed hij - mede door de aanwezigheid van huidig PSV'er Noa Lang - voornamelijk als invaller.

Artikel gaat verder onder video

Het vertrek van Lang doet Nusa qua speelminuten goed: de jonge Noor was in vier van de zes gespeelde competitiewedstrijden dit seizoen basisspeler. Afgelopen weekend was hij als invaller nog goud waard in het thuisduel met Charleroi. Nadat hij bij een 2-2 tussenstand in het veld was gekomen voor Philip Zinckernagel, zorgde Nusa drie minuten voor de officiële speeltijd erop zat voor de bevrijdende 3-2. Diep in blessuretijd leverde hij de assist bij de 4-2 van Ferran Jutglà.

PSV krijgt wel te maken met stevige concurrentie in de strijd om Nusa. Het Nieuwsblad-journalist Pieter-Jan Calcoen meldt dat ook Chelsea, Manchester United, Arsenal én Borussia Dortmund donderdag voor de jonge Noor op de tribunes van het Jan Breydelstadion zullen plaatsnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen