'Sven Mislintat belt Maurice Steijn met keiharde boodschap na De Klassieker, bestuur grijpt in'

29 september 2023, 11:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sven Mislintat heeft afgelopen zondag na de voor Ajax dramatisch verlopen Klassieker tegen Feyenoord geprobeerd Maurice Steijn per telefoon te ontslaan. Dat vertellen Wilfred Genee en Chris Woerts donderdagavond in Vandaag Inside. Het bestuur van Ajax ging echter niet akkoord met het ontslag van de oefenmeester. Diezelfde avond nog werd Mislintat op straat gezet. Genee en Woerts hebben het gerucht overigens niet bevestigd gekregen.

“Ik hoorde dat Mislintat in eerste instantie Steijn had ontslagen, maar dat hij daarna zelf werd ontslagen. Hoe zit dat nou precies?”, vroeg Genee aan Woerts. “Dat heb ik zondagavond ook gehoord. Uit het Haagse, waar Maurice vandaan komt. Maar ik krijg het niet bevestigd”, reageerde Woerts. “Mislintat zou Steijn gebeld hebben en gezegd hebben: Maurice, we stoppen ermee. Een vlucht naar voren om zijn eigen hachje te redden. Dat is toen terechtgekomen bij Ajax en de club zou hebben gezegd: dat gaan we niet doen. Maar niemand wil erover praten, niemand wil het bevestigen. Het kan zomaar waar zijn, maar het kan ook zomaar niet waar zijn.”

Artikel gaat verder onder video

Mislintat is degene die Steijn een paar maanden geleden presenteerde als opvolger van John Heitinga en daarmee de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De Hagenaar loodste Sparta Rotterdam in het afgelopen seizoen weliswaar naar een knappe zesde plaats, maar zijn aanstelling in Amsterdam zorgde desondanks voor de nodige gefronste wenkbrauwen. De twijfels zijn er na de eerste wedstrijden niet minder op geworden. Sterker nog: een groot deel van de Ajax-aanhang ziet Steijn het liefst vandaag nog vertrekken. Dat heeft Mislintat naar verluidt dus geprobeerd voor elkaar te krijgen, maar in plaats daarvan kon hij zelf zijn spullen pakken. Mislintat en Steijn konden al een tijdje niet meer door één deur. De trainer plaatste na afloop van uitduel met Fortuna Sittard openlijk zijn vraagtekens bij het transferbeleid van Mislintat. Steijn zei dat het nog maar 'afwachten' was of de nieuwe spelers de gewenste kwaliteiten hebben.

De Duitse directeur voetbalzaken kwam een paar dagen voor zijn vertrek uit de Johan Cruijff ArenA in opspraak nadat uit een onderzoek van de NOS bleek dat Ajax op Deadline Day de Kroatische vleugelverdediger Borna Sosa via een zakenrelatie van Mislintat naar Amsterdam had gehaald. Er loopt inmiddels een onderzoek naar eventuele belangenverstrengeling. Na de publicatie van het NOS-artikel was het al zeer de vraag of Mislintat nog een toekomst had in Amsterdam. Een paar uur na De Klassieker tegen Feyenoord bleek het antwoord dus nee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen goede zaak als allerlei onbevestigde berichten worden gedeeld. Echt niveau roddelpers met als bedoeling sensatie te maken voor eigen gewin

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Foutje van het bestuur kost Ajax meer verliespunten. Stein had gewoon ontslagen moeten worden, die zit het bestuur dwars , hij bakt er ook niks van en hij valt zijn spelers af, want het ligt nooit aan hem. Ik hoop dat die teringlijer snel oprot.

Kuipje1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijke Comedy Capers op bestuurlijk niveau. 🤣

Nasalis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Het kan zomaar waar zijn, maar het kan ook zomaar niet waar zijn." Nuff said.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat Maurice het niet gaat redden staat toch wel vast. Geheel onterecht overigens want Steijn is een goede trainer. Maar als een middelmatige speler er zich mee gaat bemoeien en ja...ik bedoel die BergLuis, dan ben je het haasje. Is dan wel diep triest als ze naar deze zeer matige speler gaan luisteren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen