Valentijn Driessen verwacht groot nieuws bij Ajax: 'Alex Kroes moet hierover meebeslissen'

18 september 2023, 18:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen denkt dat Maurice Steijn en Sven Mislintat op ramkoers liggen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf kan het niet lang duren voordat de trainer of de directeur voetbalzaken weg is bij Ajax.

“Ik denk dat deze situatie tussen Steijn en Mislintat niet heel lang houdbaar is”, stelt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Het hangt van de resultaten af, maar de komende twee wedstrijden worden heel belangrijk”, doelt de journalist op de duels met Olympique Marseille (Europa League) en Feyenoord (Eredivisie). “Als een technisch directeur en een trainer niet met elkaar door één deur kunnen, dan houdt het gewoon op voor een van de twee. Dan zal er een beslissing genomen moeten worden.“

Artikel gaat verder onder video

De vraag is: wie gaat die beslissing nemen? Volgens Driessen moet de toekomstig algemeen directeur Alex Kroes bij het proces worden betrokken. “In principe is Jan van Halst de aangewezen man voor deze beslissing, samen met de andere directieleden en de raad van commissarissen, maar zij moeten niet Alex Kroes voor de voeten lopen. Die begint pas op 15 maart, maar het moet wel in overleg met hem gaan voor wie Ajax gaat kiezen. Moet Ajax kiezen voor Mislintat of Steijn?"

Verweij vreest voor Steijn dat Van Halst in ieder geval in het kamp-Mislintat zit. "Ik vrees voor Steijn dat Van Halst op schoot zit bij Mislintat, want Van Halst is bij alle transfers betrokken geweest. Financieel directeur Susan Lenderink, Van Halst en Mislintat regelden de transfers, dat zegt iedereen die je spreekt bij Ajax. Van Halst heeft dus toestemming gegeven voor elk van deze transfers. Als hij moet kiezen, kiest hij natuurlijk altijd voor Mislintat. Maar als de keuze wordt gemaakt om Steijn weg te sturen, zou het Ajax onwaardig zijn om Mislintat te laten zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

John Henraath
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik ben niet gauw met Valentijn Driessen mee eens maar hier heeft hij echt wel wat punten ik hoop dat Steijn niet ontslagen word door Jan v Hals maar dat v Hals slim aan doet om de gekke Duitser te ontslaan want die aan kopen wat die gekke Duitser heeft gedan sorry maar bijna niemand van die nieuwe spelers is een goede aankoop geweest ja misschien die van der boom of hoe die ook mag heten en ik denk ook die Suta die dat zijn denk ik de enige die een beetje een goede koop zijn gewest maar voor de rest denk ik niet buiten die Ramja of hoe die keep ook heet daar kan ik nog niet over oordelen want die heb ik nog niet zien keepen in de basis elftal dus die laat ik even in het midden maar de rest zo als ik eerder zei dat zijn of worden flops let maar op en wie moet er dan voor boeten juist ja de trainer zo gaat het vaak wat ik onterecht zou vinden als hij moet vertrekken

gizmax
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mislintat moet oprotten het liefs vandaag nog heeft geen verstand van Nederlands voetbal en zeker vwb Ajax droef toeter.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is helemaal waar. Niet alleen dat Sven Mislitat moet oprotten moet ook Jan van Halst dat doen. Zolang deze twee (en misschien nóg twee andere personen erbij) echt oprotten, zou dát pas een eerste topsucces zijn voor Ajax, zeker niet eerder ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen