Van Hanegem komt met advies voor Slot: 'Zet hem in de spits van Feyenoord'

15 september 2023, 17:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem stelt dat Arne Slot moet proberen om met Yankuba Minteh in de spits te spelen tegen Celtic. De Kromme is onder de indruk van de mogelijkheden van de jonge aanvaller, die tegen FC Utrecht het vijfde doelpunt voor zijn rekening nam. Santiago Giménez (blessure) en Ayase Ueda (blessure) ontbreken in de komende midweek in het miljardenbal.

“Ik zou Minteh in de spits niet gek vinden. Hij is sterk en snel”, stelt Van Hanegem in de podcast Willem en Wessel van het Algemeen Dagblad. “Dan zou ik Paixão gewoon op rechts zetten.” Vorig seizoen speelde de Braziliaan nog weleens in de punt van de voorhoede, maar hij is gevaarlijker vanaf de rechterkant.

Artikel gaat verder onder video

Minteh zal bovendien zijn verdedigende taken wel verrichten als spits, verwacht Van Hanagem. “Dat wordt wel een aardige speler. Wat ik het mooist aan hem vind, is dat hij niet lui is. Hij doet zijn stinkende best”, looft het Feyenoord-icoon, ondanks dat Minteh in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV nog weinig indruk maakte als invaller in de punt van de voorhoede van Feyenoord.

Van Hanegem is ook een groot fan van Paixao. "Die zou ik aan een van de buitenkanten zetten", aldus de international. "Ivanusec is ook een goede aanwinst aan de linkerkant." Daarmee heeft hij de voorhoede voor het treffen met Celtic compleet. Mario Bilate zou Ivanusec juist in de spits zetten, zo liet hij weten bij RTV Rijnmond. "Als de ruimtes klein zijn kan je beter een balvaardige tien naar de spitspositie schuiven dan een Igor Paixão of Yankuba Minteh. Dat zijn jongens die beter tot uiting komen in grotere ruimtes."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

van Hanegem denkt dat ie nog met een elftal uit de jaren 60 speelt en dat hij alleen weet wat er zou moeten gebeuren en welke spelers er zouden moeten worden opgesteld, deze wijsneus denkt dat ie het beter weet dan Slot, zelf komt ie uit de tijd dat een voetbal nog bestond met en van lederen lapjes aan een geregen door lederen veters, als supporter zit ik persoonlijk niet te wachten op dit soort onzinnige uitspraken gebaseerd op niets

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen