Van Hanegem komt met pikante uitspraak: '80% van alle journalisten is voor Ajax'

15 september 2023, 18:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © AD

Willem van Hanegem stelt dat de media behoorlijk Ajax-georiënteerd zijn. Het Feyenoord-icoon denkt dat zo’n tachtig procent van alle journalisten fan zijn van de Amsterdamse voetbalclub en kwam daar afgelopen week weer een keer achter.

Die opmerkelijke onthulling doet De Kromme in de podcast Willem en Wessel van het Algemeen Dagblad. Afgelopen tijd viel hem op dat er een aantal journalisten heel kritisch was op Feyenoord. “Je merkt gewoon dat ze kijken of er niet iets fout is bij Feyenoord. Dan merk je dat het Ajax-gezind is”, viel Van Hanegem op.

Artikel gaat verder onder video

En dat is iets structureels, merkt hij. “Dat is meestal bij journalisten. Tachtig procent is voor Ajax, ja. Dat ze met alles meelopen”, vervolgde De Kromme. “Afgelopen week zag ik ook weer zo’n gastje, die begint alleen maar over Feyenoord. Dan denk je: ‘Daar heb je weer zo’n huilebalk. Wij hebben toch ook niet zitten huilen toen Ajax geweldig speelde?”, vroeg Van Hanegem zich af.

Lees ook: Van Hanegem komt met advies voor Slot: 'Zet hem in de spits van Feyenoord'

Volgens hem is de situatie bij Ajax overigens minder negatief dan de meeste analisten vinden. "Het gekke is dat iedereen maar loopt te schreeuwen dat Ajax helemaal niks is. Zo is het toch niet? Iedereen verwacht dat we over twee weken makkelijk winnen, maar dat is niet zo. (…) Ze moeten ook niet elke keer komen met dat gezanik en gezeur dat ze moeten wennen. Het is net of dat ze gekomen zijn en voor het eerst gaan voetballen. Maar het zijn allemaal aardige spelers.” Dat het de afgelopen tijd minder goed was bij Ajax, heeft volgens hem vooral te maken met vertrouwen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem begrijpt het niet meer zo goed, krijg je als je over de 70 bent. Ajax is De club van Nederland en Ajax heeft de meeste volgers in de wereld en Ajax is dus Hot Topic. Maar dat geeft toch niet Willem ? Ajax is een Nederlandse club en heeft historisch gezien het Nederlandse voetbal op de wereldkaart gezet. Nu is het de beurt aan Feyenoord en PSV en AZ.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gelul alles wat je zegt heeft inhoudelijk geen reet te maken met wat v hanegem zegt . Media moet objectief zijn en dat zijn ze niet .. Misschien zelf een site beginnen . En steeds kleppen hoe geweldig ajax is . Je zal weinig click hebben na een tijd . Zelfs niet van je clubgenoten

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, ach meisje toch, arrogantje nog met geen prijs in de hand dit seizoen en maar wensdromen, hou toch op man, ga stoppen met over voetbal te praten, je hebt totaal geen kijk op. Aan de hand van je reacties heb je nergens verstand van.

Brabbeldas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord was de eerste en laatste Nederlandse club die een Europa cup won. Dus wie heeft het Nederlandse voetbal op de wereldkaart gezet?

c j de jong
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem heeft 100% gelijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem is aandachtsgeil, vroeger al in zijn actieve periode. Willem vergeet dat Ajax De club van Nederland is. Ajax wordt nu al door Feyenoord en PSV gekopieerd qua salarisplafond enz. Ajax is hot topic.

MrBeuckie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha daar zit seniele Willempje toch echt fout. Het overgrote gedeelte van de journalisten is anti Ajax en dat is gewoon een feit.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zullen we eens een rijtje maken van media mensen die voor ajax zijn . Ik denk dat v hanegem er niet ver naast zit

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem zegt gewoon wat nederland (buiten de ajacieden om) allang al jaren weten en beleven . De kritiek van de media komt door de resultaten en frustratie daarvan bij de mediamensen , nu ook wat extra binnen bij de ajacieden . Straks als de resultaten beter worden krijgen we vanzelf weer dat overdreven gedoe en kontgekruip

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach gtsb, je wil graag meepraten hè ? Kansloze poging, je kunt het niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen