Vernieuwd Ajax stelt flink teleur en lijdt opnieuw pijnlijk puntverlies

3 september 2023, 16:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft zondag voor de tweede keer op rij kostbaar puntverlies geleden. De hervormde formatie van Maurice Steijn kwam in Limburg niet verder dan een gelijkspel tegen Fortuna Sittard (0-0). Ajax kon vandaag voor het eerst beschikken over de nieuwste aanwinsten, wat er voor zorgde dat veel Ajacieden nog zoekende waren en het spel onrustig was. Ajax kwam tot te weinig goede uitgespeelde kansen en moet het doen met vijf punten uit drie wedstrijden.

Na het abominabele duel tegen Ludogorets (0-1) besloot Maurice Steijn tegen Fortuna Sittard zijn elftal om te gooien. Zomeraanwinsten Gaston Avila, Georges Mikautadze en Josip Sutalo maakten in Limburg hun basisdebuut. Hoewel alle nieuwelingen in meer of mindere mate momenten van klasse lieten zien, was het duidelijk dat het hernieuwde Ajax nog geen geheel was. De communicatie was niet altijd optimaal en een coherent idee achter het spel van de Amsterdammers miste. Dit was voornamelijk zichtbaar in het spel van Devyne Rensch. De 20-jarige back had de opdracht om de gehele flank te bestrijken, maar liet daardoor veel ruimte in zijn rug vallen.

Artikel gaat verder onder video

Hier profiteerde Fortuna in de omschakeling gretig van. De eerste twee keer strandden de acties van Tijjani Noslin nog voortijdig. Toen hij bij zijn derde actie in het strafschopgebied werd neergehaald, leek driemaal scheepsrecht te worden. De 24-jarige vleugelspeler joeg de bal echter huizenhoog over. De andere grote kans van de eerste helft was eveneens voor de thuisploeg. Na een kwart wedstrijd kwam Mitchell Dijks bij een corner mee naar voren, maar zijn poging werd eenvoudig gepakt door Jay Gorter. Aan de andere kant werd zijn collega Ivor Pandur kort voor rust gepasseerd, maar Brian Brobbey stond bij goede actie buitenspel. De Kroatische doelman had verder weinig te doen: Ajax combineerde redelijk, maar kwam met alle poginkjes niet verder dan een xG (Expected Goals) van 0,04. 

De ploeg van Steijn begon enthousiast aan de tweede helft, met een goede actie van Carlos Forbs en een (mislukt) schot van Avila. Dit enthousiasme leek echter maar van korte duur, terwijl Fortuna met een 0-0 tussenstand steeds meer in een goed resultaat begon te geloven. Alen Halilovic (oud-Barcelona en AC Milan) was de uitblinker bij de thuisploeg, die via Noslin en Rodrigo Guth ook in de buurt van een treffer kwam. De tweede helft was zo een stuk levendiger dan het eerste deel van de wedstrijd. Met nieuwelingen Anton Gaaei en Chuba Akpom in de ploeg probeerde Ajax na minuut tachtig een slotoffensief te forceren, maar dit had maar weinig om het lijf. Door de vele ruimtes die weggegeven werden, bleef ook Fortuna gevaarlijk. Aan beide kanten troffen de pogingen echter geen doel, waardoor Ajax met een zuur gevoel de interlandbreak in zal gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een blamage is dit team om je voor te schamen Ze gaan hard onderuit Europa als de competitie Schaam je ajax voor dit spel echt een amateur wedstrijd

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🤣🤣🤣🤣

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie pot :)

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kut pot, zag er niet uit. Maar die jongens hebben pas 1 of 2x samen getraind.. dan kan je dit wel verwachten tegen een Fortuna die er vol op knalt. Twente, feyenoord en Marseille worden misschien ook wel verloren.. niet raar als je er gewoon even realistisch naar kijkt.

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch lastig om met 100 miljoen van gemeente subsidie te winnen🤣🤣🤣🤣🤣

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoveel miljoenen uitgeven maakt nog geen team 😆😆😆😆

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje! Wedstrijdverslag aub.

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vergeet KingCrimson niet

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stoker, je kan merken dat je verheugd bent met een mindere wedstrijd van Ajax, dit komt omdat je de afgelopen decennia met en door je club gefrustreerd bent

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha daar heb je hem!!!

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik hoop dat koeman heeft gekeken en dat hij gewoon hato en v/d boomen bij het nl elftal haalt!! wat een bras zeg!! en zoals ik al zei ze gaan richting de nacompetitie maar ja voor europa of degradatie?? en die noslim van fortuna hadden ze beter op amerikaans voetbal kunnen zetten!! die bal is trouwens in geleen terug gevonden!!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat natuurlijk vooral over Ajax maar Fortuna heeft gewoon een leuk team nu

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Quarlonk, en een goede keeper die 2 kansrijke schoten tegenhiedl.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Teleurstellend, maar niet dramatisch, alleen jammer dat het nu gebeurt of misschien juist goed, wie zal het weten. Tactisch en inzet vind ik het niet zo slecht, alleen de uitvoering is slecht. Wat ik wel positief vind is dat er in vergelijking met de vorige ploeg er nu meer body en kracht in zit. Het is enigszins wel te verwachten als je als nieuwe groep zo laat bij elkaar komt en geen ingespeelde groep krijgt, maar ze ijn geen slechte voetballers, gelukkig niet Het is nu ook duidelijk dat Brobbey, Rensch zoals gedacht echt Ajax onwaardig zijn, je kan ze afschrijven. Negatief vind ik: Avila, Mikataudze en Forbs, Godts. Positief: Gorter, wie had dit ooit gedacht, Tahirovic, Sutalo, Hato, Gaaie, Hlynson (als jongeling), Akpom. Teleurstellend: Van den Boomen. Ook is het zo dat er nog 30 wedstrijden te gaan zijn. Nu nog fine tunen. Achter de hand heeft Ajax nog Mansverk, Sosa, en Vos. Ik moet glimlachen om het plezier van de fans van Feyenoord en PSV die nu al denken dat het kampioenschap bepaald is, wie het laatst lacht....zeg nooit nooit. Nee hoor, jammer dat het zo gegaan is, maar niet verliezen is ook een overwinning.

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sportief👍🏻

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet niet wie er kampioen wordt. Voor nu kijk ik per week en geniet ik zolang het goed gaat. Wel knap dat jij precies weet hoe alle Feyenoord en PSV fans zich voelen. Feit is dat wij een goede selectie hebben staan en ik echt geen flauw idee heb hoe goed de selectie van Ajax is.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ThomZzz, realiteit: PSV 9 punten, Feyenoord 7 punten en Ajax 5 punten, dit betreft de zgn. "top 3". Je vergeet dat Feyenoord in de Kuip tegen Fortuna S. ook gelijkspeelde en dat kostte 2 punten. Rekening houdend met het te late samenzijn van de groep van Ajax kan ik met deze uitslag niet ontevreden zijn. Ik ben niet verdrietig, ik huilie huilie niet, ik ben wel teleurgesteld tot een bepaalde hoogte, maar ik ben voor het vervolg van deze competitie positief gestemd. De kwaliteit van deze spelers is stukken beter dan van het afgelopen seizoen. Ik verheug me op 24 september (?) dan ontvangt een afgetrainde selectie Feyenoord.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Thom Zzz, Feyenoord heeft inderdaad een goede selectie bij elkaar, klopt. Ik genoot ook vanmiddag van de wedstrijd, maar ja jonge Utrecht was toch niet veel. Ik verheug me ook op de CL-wedstrijden van Feyenoord, ik hoop dat na zoveel jaren eindelijk successen in Zuid kunnen komen, maar besef wel dat de tegenstanders geen Almere City of Utrecht zijn. "Wel knap dat jij precies weet hoe alle Feyenoord en PSV fans zich voelen." Is toch niet moeilijk om dit te weten ? Gebeurt over en weer.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ThommZzzz, zie mijn verslag, vers van de pers en nog gratis ook.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Grappig er wordt nu gereageerd alsof Ajax een CL-finale verloren heeft ha ha ha. Het gaat nu nog wel goed met Feyenoord en PSV, maar het kan zo weer omgedraaid zijn. Ik ben niet ontevreden met deze ploeg, hij is stukken beter dan van het afgelopen seizoen. Ik ben positief.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alle clichés zijn waar. Maar waarom spelen Dest en Lang bij de concurrent, jongens die in buurt woonden zoals Til en Stengs bij de concurrent? En Volendammer Veerman bij de concurrent. Waarom hield je Kudus, Klaassen , Tadic niet binnen? En waarom traint Bosz in Eindhoven? Waarom denk je dat Jan van Halst een directeurtje is? En is "tijd nodig" een excuses als je 110 miljoen uitgeeft? Waarom lever je een club als Ajax uit aan een onbekende Duitser?

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wanbeleid. Wat Feyenoord jaren heeft gevoerd. Pijnlijk maar waar. ik ben door de zure appel heen.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

stein is na die 3 zware wedstrijden ontslagen

Mokum rulez
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen de scheids was van bedenkelijk niveau al had hij bij de overtredeing op brobbey zijn tegenstander minimaal een kaart moeten geven maar ajax miet zich wederom kapot schamen

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is ergens ook wel logisch. Je hebt natuurlijk zelf ook als je met 5 nieuwe collega's begint ook niet gelijk een band met elkaar, en het is dan ook wennen. Neemt niet weg dat het beter is. Maar als we eerlijk zijn: Feyenoord, de club die het beste was, en die wel even makkelijk kampioen zou worden, misschien met PSV als een beetje concurrent, speelde THUIS in de KUIP gelijk. En Feyenoord heeft eigenlijk maar 1 winst meer en dat is puur omdat ze een wedstrijd meer hebben gespeeld. Dus je kan er vrij weinig nog van zeggen. Tuurlijk, dit Ajax was slecht. En het moet veel beter. Maar mensen moeten ook beseffen dat sommige dingen tijd kosten. Wenningstijd, maar ook gewoon tijd om een team te worden. Probeer maar eens op je eerste werkdag met 5 mensen die je amper kent een wereldpresentatie te geven. Dat zou ook moeilijk zijn. Ik ga me pas zorgen maken als Ajax na 15 wedstrijden maar 2x gewonnen heeft. Maar nu na 3 wedstrijden vind ik het wel heel makkelijk om te zeggen dat het niks is. Sommige spelers die krijgen niet eens de kans.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo enkele uren na de wedstrijd zijn voorbij, iedereen heeft zijn reacties al geuit. De tendens is: Mislintat is waardeloos hij moet weg, de mislukte aankopen die veel te duur zijn, Ajax moet zich schamen en nog veel meer ellende.... Vergeten wordt dat in het elftal van Fortuna ook een keeper speelt, een goede keeper. Ajax had minstens 3 goede schoten in de doelmond gericht, maar Pandour was top. Ook werd Ajax niet weg gespeeld, ik vond juist dat het van Ajax knap is dat zij na slechts enkele dagen trainen nog op deze manier een spel als dit op de mat kunnen leggen. De spelers moeten nog elkaar in het spel kennen. Ik weet zeker dat het goed komt met Ajax, misschien niet in het begin maar gaande weg zeker wel. Het is koffiedik kijken, maar een goed ingespeelde Ajax kan nog steeds van een Feyenoord, een PSV winnen. Rest nog: Ajax is DE club van Nederland net als City die in de PL is en Bayern in de Bundesliga. Als het effe minder met Ajax gaat dan geniet de gefrustreerde anti-Ajax entourage en iedereen wil zijn zegje doen, lekker sensationeel. Het feest gaat nog beginnen en Ajax komt sterker terug, ik weet het zeker.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat vinden we het niveau van de huidige trainer op de 11e plaats ? ? ? Met Louis van Gaal was dit zeker niet geburd, het is maar een voorbeeld . Van deze elf gekochte spelers hadden er vier héél goede topspelers moeten komen, vier spelers die Ajax wél naar een hoger niveau zouden brengen. Zo mist Ajax een speler als MODRIC op het middenveld en had KUDUS en ALVARES moeten blijven. Niet dat het allemaal achteraf gelul is, maar alleen van zéér goed beleid ! ! ! Het innen van het geld was véél belangrijker, daar nu de slechte resultaten voor teruggekregen zijn ! ! Wisten jullie dat Bayern München de beste beleid heeft van Europa ? ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen