Virgil van Dijk komt met reactie op veelbesproken uitspraken van Louis van Gaal

5 september 2023, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Virgil van Dijk sluit zich niet aan bij de woorden van oud-bondscoach Louis van Gaal. Die ging maandagavond tijdens de Eredivisie Awards nogmaals in op het afgelopen WK in Qatar. Van Gaal deed in Utrecht een opmerkelijke uitspraak over de Argentijnse superster Lionel Messi.

Van Gaal suggereerde dat men er in Qatar alles aan deed om Messi de wereldtitel te laten pakken. "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen, en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is", sprak Van Gaal, die tijdens de Eredivisie Awards werd geëerd met de Eredivisie Oeuvre Award.

Artikel gaat verder onder video

De woorden van Van Gaal werden dinsdagochtend ook besproken bij het Nederlands elftal. "Ik heb het vanmorgen gehoord. En dat is het eigenlijk wel. Het is natuurlijk zijn mening. Iedereen mag een mening hebben. Ik deel dezelfde mening niet", aldus aanvoerder Virgil van Dijk bij de NOS. Hij wilde er verder weinig over kwijt. "We hadden vanochtend een meeting over de komende wedstrijd. Dat vinden we veel belangrijker."

Mark Flekken stond de NOS ook te woord. De doelman van Brentford werd opvallend genoeg niet geselecteerd door Van Gaal en ging niet meer naar het WK. Inmiddels behoort hij onder Ronald Koeman wel tot de selectie. Ook de sluitpost kan zich niet vinden in de woorden van Van Gaal. "Als het de mening is van de ex-bondscoach, dan mag hij die mening zo uiten. Ik heb die mening persoonlijk niet gehad tijdens het WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vind van gaal een eikel van een vent! maar hij heeft wel grotendeels gelijk anders heb je de wedstrijd tegen argentinie niet goed bekeken! opzettelijk hand is geel, expres overtreding maken is ook geel dus rood krijgt hij niet die ene die de bal expres de dug out in schiet staat volgens de regels ook direct rood op en wat ??? geel? nee de scheids was corrupt en de fifa/uefa helemaal! maar je draait het toch niet terug dus veel plezier dat de fifa hun zin hebben gekregen!! maar geld doet veel en dat komt pas over een tiental jaren naar buiten dat dit een verkocht wk was!!

Jan Zweers
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet te veel kletsen maar voedballen,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen