'Zesjarig jongetje met brandende fakkel in de handen buiten de ArenA'

24 september 2023, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Henk Spaan beleefde zondag allesbehalve een mooie middag in de Johan Cruijff ArenA. De sportjournalist was aanwezig bij het duel tussen Ajax en Feyenoord, maar vertrok toen er met vuurwerk werd gegooid. Spaan zag diverse supporters van Ajax die zich openlijk misdroegen.  

“Er stond een groep bij een café die hele zware vuurwerkbommen in de rondte smeten”, schrijft Spaan in Het Parool. “Er zat een jongetje van een jaar of zes op de nek van zijn vader, in de hand van het kind een brandende fakkel, in zijn ogen een starre blik. Het was een surrealistisch beeld uit een film van, pakweg, Sorrentino."

Artikel gaat verder onder video

Spaan zag een ‘trillende vrouw met haar handen voor haar oren’ in een invalidenwagentje. “’Gaat het, mevrouw?’, vroeg een voorbijgangster. ‘Het is zo’n lawaai. Mijn oren doen pijn’, zei ze. Mijn dochter en ik liepen naar de garage. Ze zei dat ze zich voor het eerst onveilig had gevoeld in de ArenA.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Aanpakken dat afval, Ajax komt altijd en overal mee weg, Je kan het probleem al aanpakken om tijdens de laatste training voor publiek al geen fakkels toe te staan zoals Feyenoord al doet. Netten plaatsen etc, Ajax heeft dit niet meer in eigen hand, supporters die hoofdingang willen richting bestuur.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Voor jouw incomplete archief: -17/9/2011 supporters die het Maasgebouw bestormden richting bestuur -21/2/2016 supporters boos op Gudde, wilden verhaal halen, maar Aboutaleb verhinderde het. Allemaal Feyenoordsupporters.

Watgaanwedoenvandaag? 010
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Daar werden geen fakkels doelbedwust op het veld gegooit om een een wedstrijd te staken.

boyke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Waar slaat dat op @krotje of had jij ook een rotje voor op het veld te gooien. Rotterdam had nog een Burgemeester die ingreep dat had Amsterdam niet met Halsema, die keek er na en draaide zich om. Schaam je man om deze onzin erbij te halen of ga terig naar alle oorlogen erbij te betrekken. Lul niet zo en ga de zaak niet omdraaien en AJAX vrijpleiten.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Boyke, ja Aboutaleb werd van te voren al bericht over aanstaande oproer, voor Halsema en voor de halve wereld kwamen die incidenten onverwachts, ook voor jou dus niet meteen in de steigers klimmen. Ik wil niet zoals jij kortzichtig beweert Ajax vrijpleiten, daar zitten veel tuig bij de harde kern en zij zijn ook een schande voor de normale liefhebber van Ajax, maar er moet nu niet één zijdig Ajax van alles de schuld geven, zo werkt het niet. Ik heb nog een hele lijst van grootse "daden" van de harde kern van Feyenoord zowel in Nederland als in het buitenland. En vooral niet persoonlijk worden, maar hou de discussie inhoudelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen