Ajax weet nu al wie Steijn moet opvolgen: dit is de topkandidaat

23 oktober 2023, 19:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax gaat John van 't Schip vragen om het seizoen af te maken als interim-trainer bij Ajax, zo meldt journalist Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad. Eerder deze maand werd bekend dat Van 't Schip een technische functie krijgt bij Ajax, maar na het ontslag van Maurice Steijn zou hij de voornaamste kandidaat zijn om het roer over te nemen. Voorlopig neemt Hedwiges Maduro de honneurs waar.

Eerder deze maand meldde het Algemeen Dagblad dat Van 't Schip een rol in het technisch management zou krijgen bij Ajax. De Telegraaf voegde er later nog aan toe dat Van ’t Schip ‘zodra zijn privésituatie het toelaat, ondersteunend wordt op meerdere vlakken’, waaronder het transferbeleid, de scouting en het eerste elftal. Van 't Schip rouwt om het overlijden van zijn vrouw en is dus nog niet aan de slag gegaan bij Ajax. Het plan zou zijn dat hij per 1 november begint.

Artikel gaat verder onder video

Van 't Schip, 59 jaar, speelde tussen 1981 en 1992 in het eerste elftal van Ajax. Hij vervulde na zijn carrière meerdere functies in Amsterdam. Zo was hij jeugdtrainer tussen 1997 en 2000, assistent-trainer van het eerste in het seizoen 2000/01, werd hij opnieuw assistent in 2008/09 en was hij eventjes interim-hoofdtrainer na het vertrek van Marco van Basten. Vervolgens was Van 't Schip in 2009/10 de assistent van Martin Jol. Het meest recent was hij bondscoach bij Griekenland, tot aan december 2021.

Naam viel na 'Feyenoord'

Volgens De Telegraaf viel de naam van Van 't Schip intern al na de zware nederlaag van Ajax tegen Feyenoord. Het 'ligt voor de hand' dat hij door Louis van Gaal gevraagd zal worden als interim-trainer. Zelf zou Van 't Schip oren hebben naar de rol. "In de tussentijd kan Ajax op zoek naar een definitieve opvolger van de vertrokken Steijn. Mocht Van ’t Schip het goed doen dan heeft Ajax z’n handen vrij om met de Ajacied door te gaan", aldus de krant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het kan alleen nog maar beter worden, iets wat als zéér positief ervaart wordt ! !

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh...zegt Wijffels dat ! Nou dan moet het wel waar zijn, toch ?

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker. We moeten positief blijven ! !

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, dat is wel iets waar zijn kop nu naar staat, amper 2 weken na het overlijden van zijn vrouw... als het 2 wedstrijden kut gaat dan leggen die idioten van de F-Side zijn hoofd op het hakblok. Op X ben je dan de volgende onbenul Persoonlijk zou ik Krotje als hoofdtrainer willen zien en dan KingCrimson als assistent. Of andersom, mag ook

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee ik ken hem niet persoonlijk maar ik weet wel hoe leeg een huis kan zijn

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Cheers, Waarom en hoe kom je tot de conclusie over Krotje en King Crimson. Is dit een hele flauwe grap of is het gebaseerd op wat ik hier elders al eerder schreef over een eventueel ontslag vandaag en dat Steijn dit weekend lekker vrij man is ? Ben benieuwd.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon een flauwe grap, de mensen die geopperd worden gaan van deze spelers echt geen team maken. En ik hoop echt dat Ajax de weg naar boven weer gaat vinden, want een goed Ajax is beter voor de eredivisie. Dat bijvoorbeeld Sparta het leuk doet is mooi maar over 2 jaar bungelen die ook weer onderaan. Thats the way it goes. En ik heb geen haat, tegen niemand of tegen een club. Daar is het leven te kort voor

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Cheers hou mij er buiten . Verder in je laatste reactie ben ik het met je eens

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Cheers ik geloof je ik chargeer een beetje, maar op dit moment gaat overgevoeligheid de boventoon voeren, prima man no hard feelings. Dat van dat lege huis vind ik erger.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen