Dit zijn de tien mogelijke opvolgers van Maurice Steijn bij Ajax

24 oktober 2023, 07:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn heeft maandag afscheid genomen als trainer van Ajax, waardoor de Amsterdamse club op zoek moet naar een geschikte opvolger. Die lijken midden in het seizoen niet voor het oprapen en het is maar de vraag welke trainer er in de huidige crisissituatie in wil stappen bij Ajax. FCUpdate.nl zet een aantal mogelijke en logische kandidaten op rij voor de ontstane vacature in de Johan Cruijff ArenA.

John van 't Schip

John van 't Schip lijkt op dit moment een van de belangrijkste kandidaten om de rest van het seizoen af te maken als hoofdtrainer van Ajax. Eerder deze maand werd duidelijk dat Van 't Schip een technische functie zou krijgen bij Ajax, maar volgens Maarten Wijffels geldt hij binnen de club als de belangrijkste kandidaat om het stokje voor het rest van dit seizoen over te nemen van Steijn. Volgens de journalist van het Algemeen Dagblad zal Van 't Schip, die zware tijden kent wegens het overlijden van zijn vrouw, gevraagd worden door de Amsterdamse club. Van 't Schip was eerder eens interim-trainer in Amsterdam na het vertrek van Marco van Basten als hoofdtrainer.

Mitchell van der Gaag

Artikel gaat verder onder video

De Telegraaf wist onlangs te melden dat Mitchell van der Gaag bij Ajax in beeld zou zijn om Steijn op te volgen als trainer van Ajax. De assistent van Erik ten Hag bij Manchester United was in het verleden de assistent van Ten Hag bij de Amsterdammers. Mike Verweij wist destijds te melden dat Van der Gaag niet uit de koker van Louis van Gaal kwam, maar uit die van Jan van Halst, die bij Ajax zal vertrekken op het moment dat Alex Kroes wordt gepresenteerd als nieuwe algemeen directeur. De vraag is in hoeverre de rest van de club achter de komst van Van der Gaag zou staan, die zelf nog gewoon onder contract staat bij Manchester United.

Danny Blind

Ajax maakte zondagavond bekend dat Danny Blind op voorspraak van Louis van Gaal zal terugkeren in de rvc van de club, maar mogelijk komt de voormalig-assistent van Van Gaal ook in beeld voor de trainerspositie bij Ajax. Duidelijk is dat Van Gaal een grote vinger in de pap heeft over het te voeren beleid bij Ajax, waardoor hij zo maar eens bij Blind uit zou kunnen komen, waarvan duidelijk is dat Van Gaal hem hoog heeft zitten. Afgelopen zomer werd Blind ook benaderd door Sparta, maar hij besloot om geen hoofdtrainer te worden van de Rotterdamse club.

Frank de Boer

Als Ajax een trainer zoekt, valt altijd de naam van Frank de Boer. De oud-trainer van de Amsterdammers, die met beperkt materiaal vier keer op rij kampioen werd in de Eredivisie, zou de Amsterdamse club uit het slop kunnen trekken. De Boer is een bekende van de club, maar lijkt op het eerste oog niet direct de belangrijkste kandidaat te zijn om naar Amsterdam te komen. Mede omdat de oefenmeester momenteel een lucratief contract heeft bij Al Jazira, waarmee hij op een vierde plek staat.

Pascal Jansen

Een trainer die ook nog onder contract staat bij een club, maar goed lijkt te passen bij Ajax, is Pascal Jansen. De oefenmeester van AZ presteert al jaren uitstekend in het AFAS Stadion, waar hij dit seizoen met een gerenoveerde selectie opnieuw puike prestaties levert. Mocht Ajax het in Jansen zien zitten, lijkt het echter een lastig verhaal te worden om hem los te weken. De verstandshouding tussen Ajax en AZ is al niet best en de Alkmaarders zitten er niet op te wachten om hun trainer midden in het seizoen te laten vertrekken naar de hoofdstad.

Kjetil Knutsen 

De Noorse trainer Kjetil Knutsen was afgelopen zomer al in beeld bij Ajax toen Sven Mislintat voor trainer Steijn koos, maar zou nu opnieuw in beeld kunnen komen bij de Amsterdammers. Knutsen levert ook dit seizoen goed werk bij FK Bodø/Glimt, waarmee hij ver voor staat op de concurrenten en Europees voetbal speelt. Knutsen speelt in Noorwegen aantrekkelijk voetbal en zal ongetwijfeld open staan voor een stap omhoog in een betere Europese competitie.

Marcelo Gallardo 

Supporters van Ajax linken de Argentijnse trainer Marcelo Gallardo regelmatig aan Ajax. De 47-jarige coach kende in zijn geboorteland grote successen bij River Plate, maar is momenteel clubloos. De verwachting was dat Gallardo, die bekend staat als een tactisch sterke trainer, na zijn vertrek bij River Plate de stap naar Europa zou maken. Voorlopig is dat nog niet gebeurd. Is Ajax een geschikte klus voor hem?

Dick Schreuder

De periode van Alfred Schreuder bij Ajax werd geen succes, maar mogelijk zou zijn broer Dick Schreuder het beter kunnen doen in de Johan Cruijff ArenA. Schreuder vertrok afgelopen zomer naar het Spaanse CD Castellón en staat in Nederland bekend om zijn aantrekkelijke en aanvallende speelwijze. Zou de oud-trainer van PEC Zwolle de Amsterdamse club weer op de rit kunnen krijgen?

Dave Vos

Het doorschuiven van John Heitinga als trainer van Jong Ajax naar Ajax 1 pakte niet goed uit, waardoor de kans klein lijkt te zijn dat Ajax ervoor gaat kiezen om Dave Vos door te schuiven naar het eerste elftal van de Amsterdammers. Vos, eerder assistent van Van Bronckhorst bij Rangers FC, staat bekend als een coach met veel aanvallende intenties. Dat pakt dit seizoen echter nog niet goed uit bij Jong Ajax, dat ook de slechtste seizoenstart ooit kent. 

Hedwiges Maduro

Hedwiges Maduro neemt voorlopig het stokje over van Steijn bij Ajax, waardoor het ook zo maar zou kunnen dat de Amsterdammers de oud-middenvelder van de Amsterdammers het vertrouwen geven tot het einde van het seizoen. Maduro kan zich direct bewijzen, want er wacht een zware week voor Ajax met wedstrijden tegen Brighton & Hove Albion en PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gallardo-River Plate-Argentijn is mijn natte droom. Lekker een agressieve Zuid-Amerikaanse vechtersbaas uit een land van meervoudig wereldkampioen Argentinië en is gewend aan de rivaliteit van River Plate en Boca Juniors, neemt misschien een paar goede Zuid-Amerikaanse voetballers mee. Ajax verdient hem, in elk geval geen slappe Nederlandse coach. Zou het maar werkelijkheid kunnen zijn.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

In vredesnaam geen Schreuder.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ook geen Frank de Boer. Gewoon breder denken en internationaal, kijk maar naar de buitenlandse coaches in de PL, zij zorgen elk weekend voor spektakel. Nu is een Zuid-Amerikaan, Spanjaard, Italiaan, Portugees, Fransman als coach de volgende stap voor Ajax.

Jurgen 😆
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Niemand met een naam gaat komen er is geen geld meer om te investeren en geen ruimte er zijn al teveel spelers, het elftal is ongebalanceerd. Welke gek wil zich nu erin storten mischien iemand die alleen maar wat knaken wilt pakken en schijt heb als ze omhoog gaan of niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nou Jurgen , geen aannames. Niemand weet wat de toekomst gaat brengen, ook niet voor je club Feyenoord, waarschijnlijk eerder dan verwacht of uit de CL, geen kampioen, Pusic al weg, Slot weg, Gimenez weg, Timber weg en waarschijnlijk ook andere. Geld is er bij Ajax wel, maar nu is het een kwestie van efficiënt besteden. Door de verkopen van Mislintat is er winst gemaakt. Er komt een nieuwe wind. Ook flauw van je over welke gek..... enz. Je vraagt je af welke gek als Slot weg is wel naar Feyenoord wil ? In het recente verleden alleen Advocaat. Dus effe kalm aan, ik ben er van overtuigd dat Ajax, misschien niet meteen, weer aan de top gaat meedoen.

Jurgen 😆
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

krotje als slot weggaat waarschijnlijk einde dit seizoen of mischien nog een seizoen hou ik wel me hart vast . Ik hoorde dat ze van Persie aan het klaarstomen zijn.... en als Gimenez weggaat ook einde seizoen denk ik dan zijn er knaken voor een andere speler . Mits die goed gebruikt worden... Volgend jaar zal ajax mischien weer meedoen bovenaan wederom ligt het aan het materiaal en de coach.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jurgen, jij ziet de dingen realistisch en met veel voorbehoud echt waar top. Zo ben ik ook ingesteld, geldt ook voor mijn Ajax, het is afwachten met de nieuwe situatie, maar slechter dan op dit moment kan niet tenzij Van 't Schip weer zo'n slappe Ajaxcoach is die weer leunt op de spelers die ik echt haat: Berghuis, Bergwijn, Taylor (vooral deze) en Rensch. De troep onder de nieuwe aankopen weg weg weg hoe weet ik niet en 1 seizoen werken met de talentjes, eigenlijk net als bij Feyenoord, Hartman Zechiëls Slauer b.v.

Jurgen 😆
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Veel vrienden die prof zijn dan hoor je weleens dingen , zie je ook dingen die de meeste niet zien. Ik denk wel dat in de winter er een aantal weggaan bij ajax en mischien hier en daar wat gehuurd kan worden . Er is wel geld maar je moet niet vergeten je kan niet zomaar gaan kopen winter want dat brengt ook onrust in de kleedkamer. En ja klopt wat je zegt ik denk einde dit seizoen dat er heel wat mensen bij ajax de biezen kunnen pakken . Jeugd is leuk maar je kan niet meer als 4 a 5 maximale jeugd spelers erbij halen om het simpele feit dat ze niet klaar zijn om de wedstrijden van het linkerrijtje bij te benen . Als ze schoonmaak houden gaan ze wel met dat geld kunnen investeren. ik zou toch brobbey en bergwijn erbij houden omdat ze denk ik wel het tij kunnen keren als het wel meezit mischien met een goede echte 10 erachter kunnen ze veel meer... ja dit seizoen is afschrijven weillicht talentjes zoals je zeg de kans geven alvast klaarstomen .

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

John Heitinga is wel de lachende derde, maar het zal hem wel pijn doen wat er bij Ajax allemaal gebeurd.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

John Heitinga is helemaal niet de lachende derde. Daar heeft hij teveel fatsoen voor.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Idd heitinga is zeker de lachende derde.De onfatsoenlijke manier waarop hij aan de kant is gezet , daar is steijn verhaal peanuts bij!.Die ligt dubbel joh 🤣🤣

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

1908, Ik denk aan Slot, kan hij extra bijleren, goed voor zijn cv.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat kan Slot bijleren van dat zooitje ongeregeld bij Ajax. En EEN speler kon direct vertrekken wegens sabotage

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Slot is geen vriend van van gaal ..

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jeetje, ben je dom of zo, trap er toch niet in, ik maak maar een grapje, trouwens wat moet Ajax met Slot, overigens Slot is het volgend seizoen weg.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wel van Truus (Feyenoordfan toch die Truus ?)

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Begrijp me goed Blauwe, Slot heb ik als persoon hoog staan, nooit een grote mond, maar jij doet alsof Slot nu al een toptrainer is, nee Slot moet overal en elders ervaring opdoen en liever niet bij Ajax, wat moet Ajax nou met Slot ?

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Krotje jij begint over slot die zeker nu niet komt Dat weet ik ook wel gozer . Het geen wat ik zeg ,is dat er bij ajax alleen vrienden van v gaal binnen komen op het moment. Verder waarom begin jij bij kritiek altijd gelijk over feyenoord zoals byv bij je reactie op jurgen !?

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

oh oh oh gtsb jij bent echt een vermoeiende personage. Ben jij mijn Aikidoleraar, ben jij mijn vader, ben jij mijn docent, waarom moet ik jou altijd verantwoording afleggen, alsjeblieft jouw Feyenoord interesseert mij geen reet. En waar bemoei jij je met mijn discussie met Jurgen, man ik ben niet in je geïnteresseerd. Loop door, weg weg weg. Jij bent echt geestelijk ziek.

CG
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ook ik denk erover na om alleen een buitenlandse (Latijns Amerikaanse ) trainer te nemen, alleen als het niet mogelijk is om ten Hag terug te halen. Anders géén Nederlandse trainer meer. Eén van deze twee lijkt zeker welkom ! !

Ajeto!
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ten Hag? Als die ontslagen word dan gaat hij echt zijn oprotpremie niet te grabbel gooien voor dat schijntje wat hij bij Ajax zal krijgen. Nee, die neemt een sabbatical totdat de laatste cent op zijn rekening staat.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nee geen Ten Hag, zijn internationale top carrière eindigt bij ManU, vanaf nu gaat hij lager opereren iets van Genk of zo.

Kramer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zou nog steeds graag Knutsen zien, maat ze zullen wel met aan Nederlander aankomen.

haike
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

ik zou die vos nemen want die is het ook gewend om onderaan te staan!!

Eindje82
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het maakt niet uit wie de nieuwe trainer of tijdelijke trainer word bij ajax. Ze zullen never nooit in de top 4 eindigen.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Never en nooit is erg zeker van jezelf Eindje82, we zullen het onthouden als de rollen omgedraaid zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen