Eén man probeerde de komst van Louis van Gaal bij Ajax tegen te houden

6 oktober 2023, 18:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Mike Verweij heeft in de podcast Kick-off van De Telegraaf bekendgemaakt dat Pier Eringa meerdere weken de terugkeer van Louis van Gaal bij Ajax heeft tegengehouden. Deze week werd bekend dat de 72-jarige Van Gaal de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club gaat adviseren over voetbaltechnische zaken. Daar was Eringa tot voor kort de voorzitter van.

Eringa, die eind september stopte als voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft volgens Verweij niet heel veel waarde gehad voor Ajax. "Wat ik wel heel opvallend vond, is dat Eringa drie weken lang Louis van Gaal buiten de deur heeft gehouden", onthult de Ajax-watcher van bovengenoemde krant. "Eringa was geen voorstander van de komst van Van Gaal."

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen vindt het 'heel slim' dat het in een crisis verkerende Ajax een zwaargewicht als Van Gaal heeft gestrikt als adviseur. "Hij kan over alle zaken meedenken en meebeslissen, als hij dat zou willen. Hij kan altijd nog in de Raad van Commissarissen, maar het is belangrijk dat Ajax zo snel mogelijk handen aan het bed krijgt."

Van Gaal is volgens Verweij al volop bezig om Ajax uit het slop te trekken. Zo heeft de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal al drie gesprekken gevoerd met Alex Kroes, die in maart volgend jaar begint als algemeen directeur van Ajax. De twee hadden contact toen Van Gaal nog niet in dienst was van de Amsterdamse club. "Nu hij in functie is, wordt dat gecompliceerder. Toch zal het achter de schermen wel gebeuren. Er moeten besluiten genomen worden over de toekomst van Maurice Steijn en de aanstelling van een nieuwe technisch directeur. Het zou raar zijn als je dat gaat doen zonder de toekomstig algemeen directeur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ludwig Brouwer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alles is anders geworden sinds JC er niet meer is,zie het gevolg

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ging best een tijd goed toch met Ajax? Je dramatiseert

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben zelf blij dat Eringa weg is bij Ajax ! ! Het is zeker merkbaar dat sinds JC er niet meer is. Alles is véél commerciëler geworden.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mike Verweij doet erg interessant . Deze vetzak is een opruier die vaak komt met nepnieuws. Hij doet net of hij alles weet over Ajax. Hij krijgt een erectie als er eenkop rolt bij Ajax. Mike Verweij kan beter bij een varkenshouderij werken. . Daar valt hij niet op.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je dit allemaal hoort vraag je je af hoe het komt dat Eringa eerst bij de KNVB zat.

Theo Burggraaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben helemaal mee eens dat Louis van Gaal aan zijn gezondheid moet denken. En Ajax gewoon af zeggen om alsnog te bedanken voor de functie

Ajacio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn Driesen denkt onderhand dat hij het voor het zeggen heeft bij Ajax Meneer keurt het een na het ander af, de kritiek is niet van de lucht Maar hij zit wel weer zijn mening te geven over van Gaal Ik word misselijk van al dat domme gebrabbel van die man Bij VI op tv weet hij vaak niet wat hij zegt, en komt regelmatig terug op zijn (domme) uitspraken Hij mag daar zitten omdat de Telegraaf medesponsor is van het programma, eigenlijk heeft hij daar niets te zoeken en hoort daar ook helemaal niet thuis

Jan Hendriksen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pier Eringa is een slappe zak hooi, sprake van onkunde geen onwil. Lees zijn interview in NRC maar, dat spreekt boekdelen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen