ESPN is vernietigend na gelijkspel Ajax: 'Hij is één grote grap: 29 keer balverlies!'

5 oktober 2023, 20:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Kenneth Perez is geschrokken van het niveau van de wedstrijd tussen AEK Athene en Ajax. De analist van ESPN vond het spel van beide ploegen bedroevend en Gastón Ávila door het slijk.

“Wat voor niveau hebben we nou naar zitten kijken?”, vroeg Perez zich meteen na het fluitsignaal af. “Dan doel ik niet alleen op Ajax, maar ook op AEK Athene. Elke bal werd ingeleverd aan de andere kleur, ondanks dat er zoveel ruimte was om er iets mee te doen. Of ze hadden de kwaliteit niet, of ze zagen de oplossingen niet. Een kinderhand is snel gevuld, het positieve is dat Ajax niet verloren heeft.”

Artikel gaat verder onder video

De analisten zagen dat AEK in totaal liefst 24 doelpogingen afvuurde. “Los van het feit dat je niet zo goed bent zonder bal, heb je die twee centrale verdedigers gezien? Die Ávila, dat is gewoon serieus één grote grap!”, zegt Perez. Ávila leverde in de slotfase een bal in aan AEK-invaller Jens Jonsson, die zo een gigantische kans kreeg op de 2-1. In totaal leed Ávila liefst 29 keer balverlies, zo stipte presentator Jan Joost van Gangelen aan.

Perez voegde toe: “Als hij er iedere keer voor kiest om naar de verkeerde kleur te spelen, wordt het heel moeilijk.” Volgens Perez kun je simpelweg niet met Ávila in het centrum van de verdediging spelen. "Dat is levensgevaarlijk. Of je zet hem neer als linksback, of je laat hem helemaal niet spelen."

Volgens Marciano Vink was de fitheid het probleem bij veel Ajacieden. “Je zag in de laatste 25 minuten twee groepjes: een groep van vijf spelers die de bal niet naar elkaar konden spelen en een groep van vijf die aan het uitrusten waren van een aanvallende actie”, zei de analist. “In het midden was helemaal niemand. Waar was het middenveld? Als je Europees wilt spelen en je kunt het conditioneel niet eens volhouden…”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hanzie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ESPN, die kunnen alleen maar commentaar geven maar een alternatief aanvoeren , ho maar

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar zijn ze ook niet voor

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn toch analisten? Als die dat soort cijfers zien gaan ze dat analyseren. Of moeten ze over het weer van morgen praten?

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel een fout van Steijn, Hato hoort in het centrum en Avila op de transferlijst. Denk dat er weinig aankopen van Mislintat overblijven.

Moby
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dan wat? Ajax kan zich die miljoenen verlies helemaal niet permitteren, als ze die aankopen van mislintat willen verkopen. Er is ook geen geld om andere spelers te halen die van een hoger kwaliteits niveau zijn. En van gaal gaat echt helemaal geen verandering in brengen

Onno
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met 1 - 1 hebben beide clubs naar vermogen gespeeld.Het leek nergens op.

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet je wat zo grappig is? Amrabat was één van de hoofdrolspelers bij AEK en dus ervaringsdeskundige in de wedstrijd. Zijn indruk was anders, met enige restrictie weliswaar maar toch... Overigens was niet ESPN vernietigend maar Perez. Maar ik heb het idee dat hij ook zo'n opportunistische analist is. Afkraken of omhoog praten. Pffff.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens. Analist Perez heeft 2 keuzes in zijn optredens namelijk ophemelen of afkraken. De middenweg leidt voor hem tot einde analist bij ESPN, want te saai.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aan tafel zitten Vink en Perez, weinig zeggend in hun elftallen destijds. Beiden hadden nooit een Europese Beker in handen gehad en dat zij analyses doen prima mag, maar alles dan ook alles, niet alleen wat Ajax betreft maar ook PSV en Feyenoord, AZ, werkelijk ook alles moet -perfect perfect perfect- zijn, zonder rekening te houden met dat onze "topclubs" geen kapitaalkrachtige clubs als die van de PL, Bundesliga, Serie A, Lique Un zijn, onze clubs moeten de tering naar de nering zetten, dus roeien met de riemen die ze hebben. Alle aardige uitslagen zijn meegenomen al is het met de hakken over de sloot. Laten onze vertegenwoordige clubs maar eerst zien hoe zij in het vervolg van de CL, EL, Conference presteren. Vink en Perez (vooral hij) zijn irritant overdreven negatief altijd, Kees Kwakman die een mindere carrière had is een openbaring in zijn analyses, luister graag naar hem net als naar Suleyman Özturk. Zij zijn realistisch, goed is goed, slecht is slecht voor hen, maar ook goed onderbouwend en niet onnodig too much scherp als die Perez.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen