FC Utrecht zakt dieper in het moeras en staat voor het eerst sinds 2001 onderaan

6 oktober 2023, 21:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Volendam heeft vrijdag de eerste zege van het seizoen veroverd door FC Utrecht met 1-0 te verslaan. Nick Viergever werd de schlemiel van de avond door al in de vierde minuut een rode kaart te pakken. Volendam heeft door de overwinning de rode lantaarn overgedragen aan Utrecht, dat voor het eerst sinds 2001 onderaan staat in de Eredivisie.

In Volendam stonden twee ploegen tegenover elkaar die een overwinning wel konden gebruiken. FC Volendam had nog niet gewonnen terwijl FC Utrecht, dat het moest doen zonder de teruggestuurde supporters, nog maar één zege had geboekt. Meteen kon door het tactisch strijdplan van FC Utrecht-trainer Ron Jans alweer een dikke streep. Uitgerekend aanvoerder Nick Viergever kon er na vier minuten met rood af na een tackle op Lequincio Zeefuik. In eerste instantie trok Serdar Gӧzübüyük de gele kaart, maar wijzigde dit na door de VAR naar de kant te zijn geroepen om nog eens goed te kijken. Voor Viergever was het alweer zijn zevende rode kaart in de Eredivisie en daarmee voegde hij zich bij de recordhouders Gregoor van Dijk, Christian Kum en Joey van den Berg.

Artikel gaat verder onder video

Jans keek het een paar minuten aan en haalde toen Zakaria Labyad (hij mocht starten vanwege een blessure bij Victor Jensen) naar de kant. Souffian Elkarouani was zijn vervanger. Jans instrueerde zijn doelman Vasilios Barkas later nog om een blessure voor te wenden zodat hij zijn manschappen nog wat instructies kon geven. Volendam had verreweg het meeste balbezit, maar wist amper wat te creëren. Robert Mühren en Zeefuik zorgden nog voor de meeste dreiging. De bezoekers wisten slechts één keer gevaarlijk te worden. Isac Lidberg die Mats Seuntjens op de bank hield kon echter niet profiteren van een te korte terugspeelbal van Brian Plat.

In de rust wijzigde Jans zijn tiental nog eens. Yannick Leliendal mocht zijn debuut in de Eredivisie maken terwijl Othman Boussaid alvast onder de douche kon. FC Utrecht ging in deel twee met vijf man achterop spelen. Volendam had er even lastig mee. Met een mooie pass vond Milan de Haan toch een opening in de versterkte Utrechtse afweer. De jonge middenvelder (19) bediende zijn leeftijdgenoot Garang Kuol, die Mühren in staat stelde de 1-0 aan te tekenen. FC Utrecht kon niet anders dan de verdedigende stelling verlaten. Gele kaarthouder Lidberg en Oscar Fraulo maakten plaats voor Anthony Descotte en Seuntjens. De invallers vonden elkaar al snel met een combinatie door het hart van de Volendamse defensie, waarna Seuntjens de bal tegen de paal schoot. Ook vlak voor tijd miste Seuntjens nog in kansrijke positie.

Volendam sleepte de drie punten binnen en staat nu op vier punten. FC Utrecht zakte naar de laatste plaats en telt nog steeds drie punten. Jans debuteerde met een overwinning bij Heracles, maar verliest nu alweer voor de derde keer op een rij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja zuidam de zoon van v seumeren dat kan nooit goed gaan ,en dat blijkt nu . Sneu voor mijn collega's . Je kan van deze club echt wat moois maken met het juiste beleidt

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen Utrecht, de laatste jaren lijkt het wel of de clubs die structureel in de subtop (tot plek 9) konden meedraaien allemaal afzakken. Kijk bv naar Groningen, vitesse , Heerenveen, en daarvoor roda maar dat was al iets langer aan de gang. Dat waren voor de traditionele top 3 echte angstgegners, nu gaan ze er lachend heen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Peter ik weet niet hoe het gegaan is bij groningen en heerenveen . Maar vitesse is duidelijk natuurlijk . En utrecht volg ik natuurlijk wel omdat ik in de regio woon . Ga buiten feyenoord af en toe ook kijken . Dus dan krijg je dat ook mee allemaal wat daar speelt. V seumeren is gewoon een supporter met veel geld die de club leidt . Hij bepaald alles ,en dat is nooit goed Doe je wat hij zegt (zuidam ) mag je lekker blijven zitten . Luister je niet kan je gaan . Zuidam haalt gewoon wat v seumeren wil . Daarom zie je dus steeds een volksverhuizing in de selectie bij een transferwindow

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen