Henk Spaan heeft twee transfersuggesties voor Ajax: 'Koop hem terug en neem zijn ploeggenoot mee'

14 oktober 2023, 10:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/NPO1

Henk Spaan heeft donderdag genoten van het spel van Sontje Hansen tijdens de 0-3 zege van Jong Oranje op Jong Georgië. De journalist bewondert het spel van de aanvaller en denkt dat een terugkeer naar Ajax niet ongunstig zou zijn voor de Amsterdammers.

Hansen verkaste afgelopen transferzomer naar NEC en speelde in Nijmegen tot dusverre acht officiële wedstrijden. In die acht optredens maakte de 21-jarige vleugelspeler pas één doelpunt. “Hij speelde de Georgiërs ‘het wit voor de ogen’. In de eerste tien minuten zag ik al een stuk of vier mooie acties van hem, waaronder een soepele één-twee met Ruben van Bommel”, schrijft Spaan.

Artikel gaat verder onder video

“Ik bleef hangen. Wanneer zag je jongens in een Oranje-shirt nu zo goed voetballen? Hoe komt het toch dat er zo veel voetballers zijn die opbloeien nadat ze Ajax hebben verlaten?”, vraagt Spaan zich af. De columnist komt vervolgens met een aantal voorbeelden: “Sven Botman, Youri Regeer, Danilho Doekhi, Azor Matusiwa, Sheraldo Becker en Naci Ünüvar.”

Spaan heeft daarom één tip aan de Amsterdammers. “Hansen is een potentiële topspeler. Koop hem terug. En zorg voor begeleiding.” Naast Hansen, zag Spaan nóg een speler die een verrijking zou zijn voor Ajax. “Als Ajax Hansen terugkoopt, laat ze dan meteen Dirk Proper meenemen. Ook hij speelde een uitstekende wedstrijd tegen Georgië. Hij won elk duel dat hij aanging. Deze controleur is 1,67 meter lang. Volgens sommigen is dat niet lang genoeg. De Georgiërs denken er anders over.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gekke henkie Ook gelijk dan maar De ligt de jong martinez haller gravenberch en kudus terug kopen Ik vindt dat Brobbey ze terug koop naar ajax nog lang niet waardt is in zijn voetballen

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gekke Henkie 👍

CG
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dit geeft precies aan dat Ajax alleen voor het geld deze spelers heeft weg gedaan, daar Ajax hierdoor nu op de heetste blaren zit. Waren deze jongens wel nog steeds aanwezig dan bleven we bij de Europese sub-top daar die nu helemaal verdwenen is, en terecht. Is allemaal eigen schuld van Ajax zelf ! ! Overigens is het zéér belangrijk dat Ajax veel vaker spelers moet halen vanaf 24 jaar, dit omdat de jongeren geen ervaring hebben on de Champions League en Nationale Elftal. Klinkt heel logisch ! !

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De keren dat Sontje Hansen een goede wedstrijd speelde zijn op 1 hand te tellen. Geen topspeler en ook niet goed genoeg voor Ajax.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ook weer gelul van een meeprater , al die Ajax coaches en Oranje coaches weten het allemaal maar er komt nooit geen klote van terecht .

menaga
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Die Spaan had lekker in t cabaret met Vermeegen moeten blijven. Daar heb je de lachers op je hand.... Voetbal is voor grote mensen H. Spaan... , niet voor komieken..

zeebeest
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

iedereen weet het tegenwoordig beter de ene voetbalexpert na de andere voetbalexpert laat zijn licht schijnen over Ajax en het hedendaagse voetbal deze man hoort thuis zijn mond houden en zijn advocaatje met slagroom leeglepelen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen