Jay Gorter heeft het lastig: ‘Hier heerst een afrekencultuur, Schotland is relaxter’

19 oktober 2023, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jay Gorter heeft tegenover Ajax Life toegeven dat hij het ooit lastig vindt om met de Nederlandse kritiek om te gaan. De doelman van Ajax weet zelf dat hij onder een vergrootglas ligt en heeft daar op sommige momenten moeite mee.

Als eerst noemt de oud-goalie van Go Ahead Eagles het leukste aspect van zijn vak. “Het leukste is dat mijn droom is uitgekomen. Ik sta nu zelf op het veld van de Johan Cruijff Arena.” Al snel belicht Gorter ook de negatieve kanten van zijn beroep als doelverdediger. “Dat je als keeper altijd degene bent naar wie het laatst wordt gekeken. Er kan in het team voor je een hoop misgaan, maar jij bent degene die de bal uit het netje haalt”, zegt de 23-jarige Amsterdammer.

Artikel gaat verder onder video

Door de blessure van Gerónimo Rulli werd Gorter door Maurice Steijn aangewezen als nieuwe eerste doelman. Sindsdien keepte Gorter alle wedstrijden, maar zijn de meningen vanaf de buitenwacht verdeeld. De Ajacied merkt dat hij extra goed in de gaten wordt gehouden door de media. “Het gevoel na een geweldige redding kan binnen een mum van tijd worden omgedraaid door een foutje. Mentaal is dat soms lastig”, aldus Gorter.

Vorig seizoen werd de goalie een half seizoen verhuurd aan het Schotse Aberdeen. Bij die club, waar Gorter uiteindelijk slechts vier keer mocht spelen, heerste een hele andere sfeer dan in Nederland. “In Nederland heerst een afrekencultuur. Schotland is relaxter. Daar hebben ze zoiets van: we zijn allemaal mensen en maken soms fouten”, stelt de keeper.

Heerst er in Nederland inderdaad een afrekencultuur?

Laden...
150 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zal veel eerder zijn dat hij het niveau van Ajax niet aan kan, vooral als Ajax in topvorm verkeerd ! ! Laat dan maar de Argentijnse keeper snel terugkomen zolang Ajax geen andere keeper opstelt, ook dat ik me serieus afvraagt hoe de gekochte keeper nu bij de jeugd het doet, vaak dat ik positieve reacties ervan hoor ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen