Levchenko deelt gruwelijke foto en komt met oproep aan voetbalwereld

5 oktober 2023, 20:10
Foto: © ProShots

Evgeniy Levchenko roept de internationale sportbonden op om Rusland op alle mogelijke manieren te blijven boycotten. De Oekraïense oud-profvoetballer, inmiddels werkzaam als voorzitter van de spelersvakbond VVCS, doet zijn oproep na de Russische aanval op een supermarkt en een naastgelegen café in het noordoosten van Oekraïne.

De aanval kostte zeker 51 mensen het leven. De Oekraïense autoriteiten maakten bekend dat er ook nog zeven gewonden zijn, onder wie zeker één kind. Ook onder de doden is minstens één kind. Levchenko deelt via zijn account op X een gruwelijke foto, waarop de lijken van meerdere slachtoffers te zien zijn.

Artikel gaat verder onder video

“Beste FIFA, UEFA, KNVB en IOC (Internationaal Olympisch Comité, red.). Vandaag heeft Rusland minstens 51 mensen gedood in Oekraïne”, schrijft Levchenko. “Onder hen een zesjarige jongen. Die zal nooit meer voetballen of een andere sport beoefenen. Je kunt niet toestaan dat Russische jongeren internationale toernooien spelen terwijl Rusland onschuldige mensen doodt.”

Levchenko refereert daarmee onder meer aan het besluit van de FIFA om Russische spelers weer welkom te heten op jeugdtoernooien voor de categorie Onder 17. Rusland mag daardoor aanwezig zijn op de WK's Onder 17 bij de jongens en meisjes, zo werd deze week bekend. Ze mogen alleen deelnemen onder de naam 'Voetbalunie van Rusland' en spelen in neutrale kleuren; het volkslied wordt ook niet afgespeeld.

Vorige week maakte de UEFA al bekend dat Russische jeugdteams weer mogen meedoen aan internationale voetbaltoernooien in Europa. Deelname van Rusland en Belarus aan de Olympische Spelen in 2024 blijft nog een heet hangijzer. Daar is nog geen definitief besluit over genomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

paardenlul
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

hij moet gewoon z'n mond houden. Amerika is ook nooit geboycot terwijl ze het ene na het andere land bombardeerde.

Cheers
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nee, Amerika probeert gewoon de orde te herstellen en democratie te brengen. Ik zeg niet dat het ze lukt, ik zeg ook niet dat het mijn mening is maar zo zien zij het wel

Shadow
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Sport heeft niks met politiek te maken dus hou die twee geschieden!! 🇷🇺

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen