Levchenko hekelt beslissing UEFA: 'Absoluut onacceptabel'

4 oktober 2023, 14:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

VVSC-voorzitter Evgeniy Levchenko heeft op X uitgehaald naar de UEFA. De Europese voetbalbond maakte vorige week bekend dat Russische jeugdteams weer mogen deelnemen aan officiële Europese duels, maar Levchenko heeft daar geen goed woord voor over.

Sinds de Russische inval in buurland Oekraïne zijn zowel de nationale elftallen als clubteams uitgesloten van deelname aan competities onder de vlag van de UEFA. Vorige week bracht de bond echter naar buiten dat Onder 17-elftallen en jongere teams weer welkom zijn: "Het is bijzonder betreurenswaardig dat, als gevolg van een aanhoudend conflict, een hele generatie jongeren het recht wordt ontzegd om uit te komen in het internationale voetbal", schreef de voetbalbond destijds in een verklaring.

Artikel gaat verder onder video

Levchenko is het daar in het geheel niet mee eens: "Voor mij is de terugkeer van de Russische sport op het internationale podium op dit moment absoluut onacceptabel", begint hij zijn relaas, dat hij op persoonlijke titel schrijft. "Dit geldt voor volwassenen, jongeren én Paralympische sporters", verduidelijkt de geboren Oekraïner. "Dankzij de steun van velen van hen aan het bloederige regime van Vladimir Poetin zijn vele Oekraïense burgers gedood, waaronder sporters", vervolgt Levchenko.

De oud-speler van onder meer Vitesse, Sparta en FC Groningen komt met harde cijfers: "Bijna 400 Oekraïense sporters zijn in deze oorlog gedood", becijfert Levchenko. "Denk daar eens aan: het bloederige Russische regime heeft 400 levens beëindigd van mensen die hun land en grondgebied verdedigden!" Bovendien ziet de voormalig middenvelder een ander bezwaar: "Elke prestatie van Russische sporters wordt gebruikt voor propaganda-doeleinden." Toch wil Levchenko één uitzondering maken: "Russische atleten die zich openlijk tégen de oorlog hebben uitgesproken" zijn wat hem betreft wél weer welkom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Adder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou 'm sieren ipv hier iets te roeptoeteren en constant iedereen de schuld te geven dat WIJ er niets aan doen om terug gaan naar Oekraïne en daar je te vechten voor de vrijheid van zijn landgenoten. Dat geld ook voor zijn vrouw.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen