Maurice Steijn per direct weg bij Ajax

23 oktober 2023, 18:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn vertrekt als trainer van Ajax, zo bevestigt de club. De oefenmeester was pas sinds dit seizoen werkzaam in de Johan Cruijff ArenA, maar kon de ploeg niet naar zijn hand zetten. Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar.

Het nieuws werd eerst gebracht door enkele media en daarna bevestigd door Ajax. Het besluit is volgens de club in overleg genomen. NU.nl heeft het desondanks over een ontslag voor Steijn. De 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht van zondag is de druppel gebleken. Assistent Maduro neemt voorlopig de honneurs waar. Hij krijgt te maken met een pittige vuurdoop tegen Brighton & Hove Albion (donderdag) en daarna PSV (zondag).

Artikel gaat verder onder video

Steijn begon nog hoopgevend, met een 4-1 overwinning op Heracles Almelo, maar wist sindsdien geen wedstrijd meer te winnen in de Eredivisie. Daardoor staat Ajax momenteel zeventiende, de laagste klassering uit de clubgeschiedenis. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het uitduel met RKC Waalwijk werd stopgezet bij een 2-3 voorsprong en dat een wedstrijd tegen FC Volendam werd verzet. Ook de twee remises in de Europa League boden weinig soelaas.

Steijn moest bij Ajax werken met de nodige aankopen van wie hij niet meteen overtuigd was. De inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat zadelde hem op met andere spelers dan de namen om wie Steijn had gevraagd. Aan de trainer was vervolgens de taak om het elftal tot een geheel te smeden en goede resultaten te boeken, maar dat lukte niet.

Na de nederlaag tegen Utrecht sprak Steijn nog de verwachting uit volgend weekend nog trainer van Ajax te zullen zijn. "Ja, dat idee heb ik wel, want ik voel in ieder geval vanuit de club de steun. Maar dat weet je nooit", zei de trainer, die ook vertrouwen voelde in gesprekken die hij voerde met Louis van Gaal.

Het vertrek van Maurice Steijn is goed nieuws voor Ajax.

Laden...
1893 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Fred de Vries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En nu? Er is vermoedelijk geen enkele zichzelf respecterende trainer die nu Ajax wil (of durft) te trainen. Met andere woorden: ik snap het ontslag wel, maar het lost geen enkel probleem op.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is altijd wel een dwaas te vinden, helemaal als je dit Ajax uit het slob kan trekken maak je naam. Maar Steijn had het nooit meer op de rails gekregen, dit is de enige oplossing.

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En nu 10-0 op je broek in Eindhoven krijgen

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar is iedereen al op ingesteld, dus geen afgang meer.

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ligt nog altijd gevoelig in Rotterdam

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🤣

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat het daar gevoelig ligt kan ik begrijpen. Maar 10-0 zien we niet gebeuren, 6/7-0 kijk ik niet van op en we kunnen ermee leven nu. Deze week gewoon even overbruggen en op de blaren zitten.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer voor jullie dat het uit is, anders had de F-Side er wel weer een stokkie voor gestoken zoals tegen Feyenoord.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat kan Stoker, net als Feyenoord dat al eerder meemaakte herinnert u deze nog ? En dat de sterkste club van dit moment dan verdiend aan kop blijft.

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer. Rotterdam rouwt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voordat ik het vergeet: sorry voor alle "Ajaxvrienden" die graag willen dat Steijn bij Ajax moet blijven. Don't worry Ajax will be back soon.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vind t prachtig..wat is er nog meer nodig om ajax te laten degraderen dit seizoen..nu is de kans:D ehm bergwijn is ook wel een miskoop toch hehe en berghuis weer terug naar fyenoord dat helpt ajax ook nog wel effe neerwaarts..hup volendam zet em op in de nieuwe degradatie klassieker

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind het toch ergens wel sneu voor steijn lijkt me geen verkeerde coach alleen kon blijkbaar geen indruk maken en of vertrouwen krijgen van de selectie.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hebben het over sabotage enz, maar goed die Driessen lult vaker !!! Ik denk dat Stein te veel spelers in zijn harnas gewerkt heeft, hij komt als leider te kort, snapt het niet helemaal , slech in het positioneren van speler, en dan inderdaad het psychische hoe smeed ik een team. Dus al met al deze man heeft het grotendeels aan zichzelf te danken!!!, hij is niet goed genoeg.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen