Gigantisch compliment voor Virgil van Dijk: ‘Hij is de beste verdediger die ooit geleefd heeft'

14 oktober 2023, 13:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk heeft zaterdagmiddag misschien wel het grootst mogelijke compliment ooit gekregen. Voormalig Manchester United-doelman Ben Foster noemde de Nederlander ‘de beste verdediger die ooit geleefd heeft’.

Dat zei Foster, vorig jaar nog actief voor Wrexham AFC, tegenover Football365. “Ik denk dat deze man het hele spel van een centrale verdediger een stap verder heeft gebracht. Echt waar. Virgil van Dijk”, bewondert de oud-keeper. “Ik denk dat hij nu al drie jaar op rij de beste centrale verdediger is”, gaat de inmiddels veertigjarige ex-prof verder.

Artikel gaat verder onder video

“Van Dijk was op zijn toppunt de beste verdediger die ooit geleefd heeft. Liverpool heeft de Champions League en de Premier League door hem gewonnen”, stelt Foster. De Brit denkt dat de zware kruisbandblessure het niveau van Van Dijk heeft doen dalen. Als deze blessure er nooit was gekomen, had Van Dijk volgens Foster kans gemaakt op de Ballon d’Or.

“Het is duidelijk dat Van Dijk bijna de vierde verdediger ooit was die de Ballon d’Or won, maar in 2019 kon hij Lionel Messi net niet verslaan met zeven punten verschil. Dat is ook geen schande”, zegt Foster. Van Dijk is momenteel aanvoerder van het Nederlands elftal en zag zijn ploeg vrijdagavond ten onder gaan tegen Frankrijk. Aanstaande maandag wacht de allesbepalende wedstrijd tegen Griekenland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die top is hij wel vanaf gevallen . Buiten feyenoord ben ik ook liverpoolfan ,maar hij is geen schim van die virgil meer

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En hebben ze hem na deze uitspraak een blaastest laten doen? Wat een klinkklare onzin zeg, de beste ooit. Hij is een uitstekende verdediger maar en waren er zoveel beter dan hij is

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vond Jaap Stam in zijn top jaren beter. Die had ook gewoon een uitstraling en die ging het duel in met maar 1 doel voor ogen. En dat was niet om Mr. Pretty te zijn

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jaap was ook nog een personality. Dat kan van die van Dijk echt niet gezegd worden.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat bedoeld die Foster? Beste verdediger ooit of de beste verdediger die liverpool op dit moment heeft? Ik denk toch wel die laatste optie.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beetje erg overdreven !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen