Paul Quasten heeft nieuws over herstel RKC-doelman Etienne Vaessen

20 oktober 2023, 19:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN / ProShots

Het gaat de goede kant op met RKC-doelman Etienne Vaessen. Dat zegt voormalig ploeggenoot en goede vriend Paul Quasten vrijdagavond bij ESPN. In het thuisduel met Ajax op 30 september raakte de keeper geblesseerd na een ongelukkig botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey, wat bij veel teamgenoten, toeschouwers en televisiekijkers in eerste instantie deed vrezen voor zeer ernstige gevolgen.

Vaessen werd - conform protocol - op het veld gereanimeerd, waardoor zowel zijn teamgenoten als de spelers van Ajax hevig van slag raakten. Uiteindelijk bleek dat er geen sprake was van hartproblemen en was de doelman weer bij kennis toen hij per brancard van het veld werd gedragen. Twee dagen na het duel bracht Vaessen via zijn club RKC een foto van zijn verwondingen en een verklaring over het gebeurde naar buiten.

Artikel gaat verder onder video

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en gaat het naar omstandigheden goed met Vaessen, zo vertelt Quasten. "Het gaat weer beter met hem, maar hij is nog niet helemaal honderd procent", klinkt het. "Hij is nu ook een paar dagen met zijn vriendin en kindje weggeweest om zijn hoofd weer helemaal leeg te maken, maar dat is bij hem niet zo moeilijk", grapt de oud-verdediger. "Maar ik denk dat hij er weer bovenop komt, hij heeft sinds kort geen last meer van hoofdpijn en mag sindsdien weer een beetje fietsen. Dus ik hoop dat hij snel weer onder de lat staat", besluit Quasten.

Vanwege de blessure van Vaessen werd de wedstrijd tussen RKC en Ajax in september niet meer uitgespeeld. De KNVB ging vervolgens op zoek naar een datum om het restant uit te laten spelen en kwam door het drukke programma van de Amsterdammers uiteindelijk uit op woensdag 6 december. RKC krijgt dan nog vijf minuten plus blessuretijd om iets aan de 2-3 achterstand te doen waarbij het duel in september stilgelegd werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

jullie schrijven dat wel netjes ongelukkige botsing!! ik zie het nog steeds als gewoon moedwillig iemand letsel proberen aan te brengen! want laatst was er een bijna identieke situatie in de kkd en die man ging iets door waardoor ze heeeeeel zachtjes tegen elkaar botsten en die kreeg geel! en brobbey krijgt helemaal niks?? dan meet je met 2 maten vind ik!! en zelfs nog steeds geen straf voor die wedstrijd thuis tegen feyenoord? vanwege die klote fakkels?? f side zat tegen az gewoon vol maar ja knvb en ajaks he een pond nat! daar mogen ze niet aan komen!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

brobbey speelt bij 020 dan zijn de regels net even anders. Die kunnen alles doen. Er is ook geen straf uitgedeeld aan 020 vanwege het staken vaan de wedstrijd tegen Feyenoord. Te gek voor woorden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen