Pijnlijke conclusie over Steijn en Ajax: 'Die twee lopen doelloos rond, hij krijgt ze gewoon niet aan de gang'

22 oktober 2023, 16:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax leek zondagmiddag in Utrecht zowaar even op weg naar een zege in Utrecht na een 2-0 achterstand, maar wist de 2-3 voorsprong na een knappe comeback niet vast te houden en stond na negentig minuten alsnog met lege handen. Willem Vissers trekt in De Volkskrant een pijnlijke conclusie over het spel van de ploeg van Maurice Steijn.

"Onzekerheid, angst, voorliefde voor de pass achteruit of breed, geen druk op de bal, geen verband tussen linies, geen diepte of vertrouwen in de opbouw. Het voetbal is slecht en het blijft slecht bij Ajax", schrijft Vissers in zijn wedstrijdverslag. Ook een van de weinige spelers die zich de in de voorgaande wedstrijden nog weleens aan de malaise wist te onttrekken kon daar geen verandering in brengen: "Zelfs Carlos Forbs, de laatste tijd een lichtpuntje in de ondoordringbare duisternis, is een gewone jongen geworden met een lekkere sprint, maar zonder gevaar en rendement", aldus Vissers.

Artikel gaat verder onder video

Dat Ajax zich na een 2-0 achterstand nog oprichtte en zowaar een 2-3 voorsprong wist te nemen, noemt de journalist 'het enige aan Ajax dat deugde' op zondagmiddag. Toch had de ploeg van Steijn, was die tussenstand ook de eindstand geworden, meer gekregen dan waar het in de ogen van Vissers recht op had: "De zege zou niet verdiend zijn geweest."

De wederopstanding kwam namelijk niet met beter voetbal dan de voorbije weken op de mat werd gelegd tot stand, signaleert Vissers. "Sterker: alles berust op toeval", karakteriseert hij het spel van de ploeg van Steijn. "De trainer krijgt de spelers gewoon niet aan de gang, ook niet degenen die al langer bij Ajax zitten", concludeert Vissers bovendien. "Brian Brobbey en Steven Bergwijn bijvoorbeeld, tweederde van de aanval. Ze lopen vaak doelloos rond, wachtend op een bal die bijna nooit komt. Op een gegeven moment gaan ze die steeds meer vragen in de voeten, terwijl ze juist diepte horen te zoeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Joost55
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Korte samenvatting. Ajax traag, geen bezieling weinig tot geen inzet. Veel simpele fouten, geen idee wie ze moeten verdedigen laat staan meelopen. Geen enkele creativiteit of kwalitiet. Gevolg plek 17. Nu eerst maar Steijn wegwerken in de winter grote uitverkoop voordat het een executieverkoop gaat worden.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat wel twee jaar duren voordat Ajax weer op de goede weg bezig is. Daar moet bij iedereen zeker rekening mee gehouden worden, niemand dat dit kan ontkennen ! !

avatar

Komt goed geef het even de tijd.

FriesR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn is gerust wel goede trainer MAAR hij is gewoon op verkeerde moment met verkeerde technisch directeur ingestapt die alleen maar b niveau voetballers heeft gekocht. Als hij was ingestapt met team als ten hag had dan had hij gewoon boven aan gestaan.

Jdv
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn niet alleen schuld. Ik hoor niets over b.v. Maduro. Is als soort wonderdokter bij Almere losgeweekt. Wat is dan nu zijn inbreng. Moet hij dus ook weg?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen