Terugkeer in de maak? Naam van Dennis Bergkamp valt bij Ajax

4 oktober 2023, 21:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Als we Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf moeten geloven, dan is Dennis Bergkamp in beeld om de nieuwe technisch commissaris te worden. Verweij heeft het ‘lijstje van zes’ van Louis van Gaal opgesteld en daarop staat de komst van een nieuwe technisch commissaris.

Ajax maakte dinsdagavond bekend dat Van Gaal de Raad van Commissarissen gaat adviseren over voetbaltechnische zaken. Volgens Verweij staat de voormalig trainer van onder meer Ajax, AZ, FC Barcelona en Bayern München voor een ‘loodzware taak om Ajax weer naar de top van Nederland te brengen’. Het ‘lijstje van zes’ bestaat uit een nieuwe hoofd opleidingen, technisch directeur, trainer plan-B, commissaris, algemeen directeur én Maurits Hendriks.

Artikel gaat verder onder video

Het is nog maar een paar maanden geleden dat Jan van Halst werd voorgesteld als de nieuwe technisch commissaris van Ajax. Van Halst fungeert inmiddels als interim algemeen directeur, tot Alex Kroes in maart volgend jaar zijn taken overneemt. Ajax maakte dinsdagavond eveneens bekend dat Van Halst niet meer terug zal keren in de rol van commissaris. “De huidige commissarissen, inclusief de voorgedragen Michael van Praag, Leo van Wijk én adviseur Van Gaal, hebben van de bestuursraad de taak gekregen een nieuwe, toekomstbestendige RvC samen te stellen. Daarin moet vanzelfsprekend plaats zijn voor een prominente technisch commissaris”, schrijft Verweij.

Volgens de Ajax-watcher wordt Danny Blind daarvoor genoemd, maar zou dus ook Bergkamp in beeld zijn. De voormalig Oranje-international was tussen 2011 en 2018 assistent-trainer bij Ajax. Hij werd in december 2017 op non-actief gesteld wegens teleurstellende resultaten van het eerste elftal. Bovendien verschilde Bergkamp met de directie van mening over het technische beleid. Ruim zes jaar later valt zijn naam als mogelijke kandidaat om de nieuwe technisch commissaris te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou het wel bijzonder vinden, toch ook weer iets van Van der Sar zijn vete tegen alles en iedereen. Sar was vroeger mijn held, die lange man met die grote oren daar keek je naar op. Dan komt de revolutie en wordt hij AD en komen de resultaten onder Bosz. Maar wordt gelijk duidelijk dat hij snel wrijvingen heeft met mensen. Er gebeuren wat dingen waarop hij moet reageren maar doet dat totaal niet overtuigend en dan komt opeens de val van Overmars en zie je dat Van der Sar weer niet goed handelt en niet weet wat i nou eigenlijk moet doen. Alles erna is de ellende van nu. Jammer dat het allemaal te laat is ingezien. Na Overmars had hij direct uit zijn functie gezet moeten worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen