Van Hanegem geniet van 'veruit de beste' Feyenoorder in Madrid: 'Als ik een grote club had...'

6 oktober 2023, 15:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem heeft genoten van het spel van Feyenoord-back Quilindschy Hartman in het uitduel bij Atlético Madrid. Ondanks de - volgens De Kromme - onnodige nederlaag bleef de vrijdag opnieuw voor Oranje opgeroepen linksback fier overeind in de Madrileense heksenketel.

In de podcast Willem & Wessel van het Algemeen Dagblad stelt Van Hanegem onomwonden dat Feyenoord met drie punten huiswaarts had kunnen keren als Antoine Griezmann niet kort voor rust voor de 2-2 had gezorgd. "Je had gewoon kunnen winnen. Bijna iedereen was ervan overtuigd dat het heel moeilijk zou worden en we konden verliezen, maar het kon gewoon", aldus het Feyenoord-icoon.

Artikel gaat verder onder video

Hartman maakte woensdagavond op de linkerflank een verpletterende indruk op Van Hanegem: "Hij was veruit de beste", klinkt het lovend. Hij onderschrijft dan ook de stelling van zijn eigen zoon Boy. "Hij zegt: als ik een hele grote club had, met veel geld, dan kocht ik meteen de linksback. Hij wist wat hij moest doen, speelde met heel zijn ziel en zaligheid", aldus senior. "Dat was ik wel met hem eens."

Stengs
Buiten Hartman zag Van Hanegem ook een verbetering in het spel van Calvin Stengs, waarop hij eerder kritisch was. "Natuurlijk was ik kritisch, dat was ook terecht vond ik. Want toen hij bij AZ speelde vond ik hem een hele goede speler. Dus als hij dan bij onze club onder zijn niveau speelt, dan vind ik dat niet goed." In Madrid zag Van Hanegem echter de Stengs uit Alkmaar weer een beetje terug: "Buiten de laatste tien, vijftien minuten, toen was hij op, maar daarvoor was hij wel de tweede na Hartman, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is Wim van Hanegem ???

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee dank je dan kom ik jou tegen viespeuk

Bread Pita
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een grote speler maar in zijn nadagen een vieze schopper. Wel altijd onsportief. Nu volgt hij Ajax 24-7

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zelf vind Hartman een goede linksback, hij is snel, hij is sterk en zijn voorzetten zijn wel goed. Hij is beter dan Malacia. Wie ik ook goed bij Feyenoord vind, dat is Ezechiël, een beloftevol talent.

Bread Pita
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

3-2 toch?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen