Definitieve selectie Oranje bekend: vier spelers kunnen debuteren tegen Frankrijk of Griekenland

6 oktober 2023, 12:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bondscoach Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt voor de aankomende interlandperiode. Daarin is plaats voor vier spelers die nog niet eerder een interland speelden: keepers Bart Verbruggen en Nick Olij (die voor het eerst bij de selectie zit), Jeremie Frimpong en Quilindschy Hartman.

Ten opzichte van de voorselectie vielen vijf spelers af: keeper Andries Noppert, verdedigers Sven Botman en Matthijs de Ligt, middenvelder Frenkie de Jong en aanvaller Cody Gakpo. In het geval van Botman, De Ligt, De Jong en Gakpo was dat al voorzien: het viertal raakte na de bekendmaking van de voorlopige groep geblesseerd bij hun respectievelijke clubs en werd niet bij de definitieve groep verwacht. Steven Bergwijn keert juist terug bij de groep; hij moest de vorige interlandperiode wegens een blessure laten schieten.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Jongensboek Nick Olij compleet: eerste Spartaan in 27 jaar bij het Nederlands elftal

Oranje speelt de komende interlandperiode twee wedstrijden in de kwalificatiereeks voor het EK van 2024. Op 13 oktober komt Frankrijk op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Het Nederlands elftal hoopt zich dan te revancheren voor de zware 4-0 uitnederlaag die in maart van dit jaar geleden werd in Parijs. Na het duel met de Fransen reist Oranje af naar Griekenland, dat drie dagen later de tegenstander is in Athene. Het heenduel met de Grieken eindigde in september in een 3-0 overwinning.

Keepers: Bart Verbruggen, Nick Olij, Mark Flekken

Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Stefan de Vrij, Micky van de Ven

Middenvelders: Steven Berghuis, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Mats Wieffer, Joey Veerman, Teun Koopmeiners, Xavi Simons

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Noa Lang, Donyell Malen, Wout Weghorst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eigenlijk is deze selectie pure armoede. Ik vrees dat we met 0-4 van Frankrijk gaan verliezen. Waarom Bergwijn is opgeroepen snap ik niet. Hij is al weken uit vorm. Maar we hebben geen betere aanvallers.

Keudel85
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je snapt het dus eigenlijk wel, waarom Bergwijn is opgeroepen

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar ga je weer Bartje. Als Bergwijn een PSVer was geweest dan had je hier op zeker niet gereageerd.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan had ik het ook gezegd voeybalfanaatje als hij ook bij PSV slecht gespeeld had. Niet altijd denken dat ik het zeg omdat hij bij Ajax speelt. Een plek in het Nederlands elftal moet je verdienen

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het niet met je eens Bart want je hebt al eerder alleen negatief geschreven over onder andere Brobbey, Steijn en zelfs over de "gewaagde" kleding van de dochter van Steijn heb je geschreven. Ik kreeg/heb het gevoel kreeg dat jij ergens in een Brabants klooster woont. Over PSV heb ik je nog nooit zien reageren dus daar gebeurd nooit iets negatiefs?? Onzin!! Je bent gewoon hypocriet.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel erg verassend de keuze van D.Blind, Meneer Koeman bij mijn club hebben ze in de pupillen F1 nog wel wat betere spelers rondlopen. Zijn je ogen nu zo slecht dat je naar een of andere opticien moet??? Koeman een lomp geval blijkbaar. De slechte Ned. speler is beter dan Blind . Heb je de dagbladen niet bijgehouden meneer Koeman wat er over Blind werd geschreven zo slecht hij was. Wordt tijd dat je terug gaat naar Barcelona als ballejongen.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Piet Gerrist, je zegt het goed ze hebben veel betekend, verleden tijd dus. Hoe Boyke over ze schrijft daar zullen de meningen over verdeeld zijn maar feit is dat afgelopen zaterdag Blind totaal is overlopen door de spitsen van Real. Hij is gewoon te oud en kan het niet meer bijbenen daarom is het te begrijpen dat mensen vraagtekens zetten dat hij nog steeds wordt opgeroepen voor oranje of je het daar mee eens bent of niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer weer fff geen clubvoetbal

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom Bergwijn, Berghuis en Brobbey zijn ook uitvorm maar laten een steigende lijn zien Maar Bergwijn een volgepropt biggetje wat over het veld rent. Nu de wedstrijd tegen Frankrijk 1-4

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen