Ronald Koeman haalt Nick Olij en Jeremie Frimpong bij voorselectie Oranje

22 september 2023, 13:02
Foto: © ProShots

Ronald Koeman heeft de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland bekendgemaakt. Meest opvallende namen van de selectie zijn die van Nick Olij en Jeremie Frimpong. Ook Steven Berghuis is geselecteerd.

De voorlopige selectie bestaat uit 29 spelers. Koeman heeft ten opzichte van de voorselectie van vorige maand drie wijzigingen aangebracht. Olij, Frimpong en Berghuis vervangen Justin Bijlow, Ian Maatsen en Memphis Depay in de selectie. Bijlow en Memphis zijn geblesseerd.

Artikel gaat verder onder video

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatieduels wordt op vrijdag 6 oktober. Drie dagen later, op maandag 9 oktober, meldt de spelersgroep zich in Zeist. Op vrijdag 13 oktober neemt Oranje het in de Johan Cruijff ArenA op tegen Frankrijk. Maandag 16 oktober wordt er in en tegen Griekenland gespeeld.

De voorlopige selectie:
Nathan Aké (Manchester City), Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Ajax), Daley Blind (Girona), Sven Botman (Newcastle United), Brian Brobbey (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Mark Flekken (Brentford), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Cody Gakpo (Liverpool), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Noa Lang (PSV), Matthijs de Ligt (Bayern München), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Andries Noppert (sc Heerenveen), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Internazionale), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim) en Mats Wieffer (Feyenoord)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Oh nou is Frimpong opeens wél goed genoeg? Zal dan onder druk van de media zijn geweest...

Erik Van Boxtel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Frimpong is in Duitsland een fenomeen op de rechterflank. Als ik Koeman was liet ik hem rechtshalf spelen!

boyke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik zou Ronald Koeman reserve zetten of niet opriepen, die is toch totaal uit vorm in zijn kop. Wat een topcoach is dat zeg. Weer zijn grootste slaapvriend Blind erbij die nu opslag krijgt als aow'er. En ach een speler geschorst Gravenberch wat een toestand omdat een speler de voorkeur geeft om te wennen bij zijn nieuwe club zoals ook Koeman heeft gedaan Bij Barcelona en Nederlands Elftal in de steek liet Die man moet per direct ontslagen worden met zijn mis kleumen die hij maakt.
Klopp lovend over Gravenberch hier zie je hoe de beste coach van deze speler vind die niet eens door mister Koeman opgeroepen wordt. Ach ons Koeman heeft in zijn hele leven nooit iets verkeerds gedaan schijnbaar heilig boontje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen