Wilfred Genee leest appje van Hedwiges Maduro voor: 'Hij reageert net na de uitzending, dus dat is jammer'

17 oktober 2023, 09:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Annemieke Zijerveld is het onderwerp van gesprek na haar uitspraken over de technische staf van Ajax. Almere City nam maandag in een officieel statement afstand van de uitspraken van de psycholoog, maar daarmee lijkt het laatste woord nog niet gezegd. Hedwiges Maduro heeft maandagavond in een appje aan Wilfred Genee laten weten wat hij vindt van de uitspraken van Zijerveld.

Zijerveld was zondag aangeschoven in het NPO Radio 1-programma De Perstribune en liet zich daarin onder meer uit over de situatie in Amsterdam. Ajax is dramatisch aan het seizoen begonnen. De ploeg van trainer Maurice Steijn haalde slechts vijf punten uit de eerste zes competitieduels en staat daarmee zestiende in de Eredivisie. Ajax nam al afscheid van technisch directeur Sven Mislintat, maar een groot deel van de Amsterdamse achterban ziet het liefst ook Steijn vertrekken. De Hagenaar is na de nederlaag tegen AZ in het weekeinde voor de interlandperiode nóg meer onder vuur komen liggen.

Artikel gaat verder onder video

De psycholoog van Almere City liet geen misverstand bestaan over haar mening over de werkwijze van de technische staf van Ajax. “Ik zie gebroken jongens. Het gaat echt fout bij de trainer en de staf, het gedrag van hen stoort me nog het meeste. Ik zie heel zwak leiderschap”, zei Zijerveld onder meer. Ze gaf tevens aan regelmatig contact te hebben met Maduro. De voormalig voetballer van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla keerde na het afgelopen seizoen terug in Amsterdam, waar hij vorig seizoen nog assistent-trainer was in Almere. “Ik heb hem ook eerlijk gezegd dat ik vind dat het absoluut beter kan”, zou Zijerveld Maduro hebben laten weten.

De kritiek van Zijerveld aan het adres van Ajax-trainer Steijn en zijn assistenten wordt niet door iedereen gewaardeerd. Maduro is er eveneens niet blij mee. “Ik heb hem ook geappt. Hij reageert net na de uitzending, dat is jammer”, zegt Genee in de wandelgangen van Vandaag Inside. “Maduro zegt: it’s not done om over andere ploegen te praten, dus op deze manier ben ik het natuurlijk niet met haar uitspraken eens. Zeker niet als je werkzaam bent bij een Eredivisieclub”, citeert de presentator van het praatprogramma de assistent van Steijn.

Almere City liet maandagmiddag weten niet achter de uitspraken van Zijerveld te staan. “Almere City neemt afstand van deze uitlatingen en benadrukt dat de club respect voor clubs en collega’s hoog in het vaandeel heeft staan.” Het is momenteel niet bekend of er consequenties zijn voor Zijerveld, die naast haar werk in Almere ook Oranje-international Denzel Dumfries ondersteunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja , tis allemaal niet , not done , maar wat moet je er mee dat stein er nog meer en meer een puinhoop van maakt en gemaakt heeft.

HansKuypers22
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik dacht eerst dat het Jomanda was. Maar nee hoor, een heuse klinische psycholoog. Het woord klinisch zegt het al: Schoenmaker blijf bij je leest. Zij heeft zich volgens mij ook als arts aan de eed van Hypocrates te houden. Een klacht vanuit Ajax lijkt mij dan ook logisch. Daarnaast zou ik haar ook via de rechter dwingen tot rectificatie met schadevergoeding, want Stein heeft wel degelijk schade geleden door deze Jomanda uitspraken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen