Ajacied doet opmerkelijke onthulling over bij Ajax verguisde Calvin Bassey

30 november 2023, 13:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De door Ajax aan NEC verhuurde Youri Baas heeft een boekje open gedaan over de kwaliteiten van verschillende spelers bij Ajax. De linksback speelde in Amsterdam onder meer samen met Calvin Bassey, die na een dramatisch periode in Amsterdam al snel naar Fulham vertrok. Volgens Baas was Bassey op de trainingen misschien wel de beste verdediger die Ajax tot zijn beschikking had.

Dat geeft de linkspoot, die nog onder contract staat bij Ajax maar dit seizoen op huurbasis uitkomt voor NEC, aan in gesprek met Ajax Showtime. Vorig seizoen maakte de verdediger Bassey mee in de Johan Cruijff ArenA, waar hij niet enkel een slechte indruk heeft achtergelaten. Op Baas heeft de Nigeriaanse centrumverdediger defensief gezien zelfs een hele goede indruk gemaakt:  "Verdedigend was hij misschien wel de beste van het veld", zegt Baas over Bassey, die Ajax deze zomer voor ruim twintig miljoen euro verkocht aan Fulham.

Artikel gaat verder onder video

Baas vervolgt: "Hij had misschien wat meer moeite met het Ajax-spel, maar hij was beresterk in het verdedigen, sterk in de één-tegen-één, hij was snel, dus wat betreft heeft iedereen zijn kwaliteiten bij Ajax. Je kunt van iedereen wat leren", vindt de linksback, die al helemaal lovend is over de kwaliteiten van Lisandro Martínez, die samen met Erik ten Hag Ajax verliet om een avontuur bij Manchester United aan te gaan.

"Hij was echt goed, zo", zegt Baas over de Argentijn. Vooral in het verdedigen en het positioneren was hij constant met mij bezig. Hij speelde centraal en ik linksback, dus hij was constant bezig met vooruit verdedigen en naar de zijkant toe. Dat was heel goed voor mij", stelt de vleugelverdediger van NEC, die normaliter na dit seizoen weer terugkeert bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Youri moet nodig na de opticien denk ik Bassey hij heeft ook niet in de wedstrijd zien Ook nu niet bij fulham niet

Rajen1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Welk lied???

Gertuz
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Voor of na de opticiën?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen