Ajax aan de rand van de afgrond in Europa League na nieuwe nederlaag tegen Brighton

9 november 2023, 20:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax is er donderdagavond ook in de vierde wedstrijd van de poulefase in de Europa League niet in geslaagd te winnen. Tegen Brighton & Hove Albion speelde het sterker en agressiever dan in de uitwedstrijd maar was het niet opgewassen tegen de Engelse subtopper: 0-2. Aan de 0-1 ging een grote fout van Silvano Vos vooraf. Bij Brighton waren Ansu Fati en Simon Adingra de uitblinkers met beiden een doelpunt en een assist. 

Ajax begon donderdagavond aan de wedstrijd met Devyne Rensch aan de aftrap in plaats van Ar’jany Martha, volgens trainer John van ’t Schip woog de ervaring van Rensch zwaarder dan de goede optredens van Martha in de afgelopen twee -gewonnen- Eredivisie wedstrijden. Ook Vos stond aan de aftrap, hij verving de geblesseerde Branco van den Boomen. Bij Brighton had coach Roberto De Zerbi in de basis plekken ingeruimd voor alle Nederlanders: doelman Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman. Laatstgenoemde maakte zijn rentree in de Johan Cruijff Arena. 

Artikel gaat verder onder video

Waar Ajax in de uitwedstrijd ver terug zakte in de hoop er via de counter af en toe uit te komen, was dat in de thuiswedstrijd totaal anders. Ajax probeerde hoog druk te zetten en de bal op de helft van Brighton te veroveren. Dat lukte regelmatig, maar vervolgens waren de Amsterdammers te slordig in balbezit om kansen te creëren. Ajax noteerde in de eerste helft slechts twee doelpogingen, beide ongevaarlijk van buiten het strafschopgebied. Brighton creëerde ook weinig, maar toch gingen de elf van De Zerbi met een voorsprong de rust in. Nadat Vos in de vijftiende minuut de bal zonder aanleiding in de voeten van Adringa speelde was het voor Ansu Fati na de korte steekpass een koud kunstje om oog in oog met Diant Ramaj te scoren: 0-1.  

Na rust was er een heel ander Brighton te zien. Het tempo aan de bal ging omhoog en de druk op Ajax werd opgevoerd. Brighton was ineens veel dreigender en het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Nadat de ruimtes op het middenveld te groot werden zette Ansu Fati met een korte pass Adingra vrij voor Ramaj. Die schoot de bal in de 53e minuut hard in de linkerhoek: 0-2. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld.  

Ajax probeerde het nog wel maar het was vooral Brighton dat gevaarlijk werd in de counter. Brian Brobbey was nog wel dichtbij, maar zijn inzet ging miraculeus via beide palen en een verdediger over de achterlijn. In de slotfase kreeg Ajax ineens wel een aantal goede kansen, maar Carlos Forbs, Brobbey en Chuba Akpom konden Verbruggen niet passeren. 

Daardoor bleef het 0-2 en staat Ajax steviger op de laatste plaats in de groepsfase. Het zal de laatste twee wedstrijden moeten winnen om kans te maken op Europese overwintering. Brighton neemt afstand van Ajax in de groep en is dicht bij verlenging van het Europese avontuur.

Denk je dat Ajax onderaan eindigt in de Europa League-groep?

Laden...
334 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gust
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was weer genieten!

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja hoor, daar gaan we weer. Ajax kan het weer niet waarmaken in de Europa League. Het is toch om gek van te worden. Wanneer gaan ze nou eens presteren in Europa?!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was het aanzien weer niet waard. Wat een schande weer.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schande voor wie King Jacobus ? Schande voor een Feyenoorder ? Ik denk dat het verlies van je club van een zwak Lazio schandaliger is. Schande is ook die fout van Timber en het amateurisme van Geertruida door niet op één lijn te staan, zei de coach Slot ook al.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Amateurisme was er ook bij bergwijn die niet door dekt 0-2. Dank u.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Klopt wel over Bergwijn King Jacobus, vind ik ook maar ook het niet op één lijn staan van Geertruida is op zo'n moment voor in de wedstrijd wel amateuristischer, dus 1-0 voor Immobile, net goed om die arrogantie effe te dimmen, anders is cluppie nu al zeker van overwintering. Dank u.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Persoonlijke fouten worden bijna altijd afgestraft kijk maar naar de miskleun van Timber en het niet opheffen van de buitenspelval door Geertruida. Deze fout moet Vos zwaar worden aangerekend, kan en mag niet. En als de 3B plus Taylor zoals we gewoon zijn niet presteert dan zal Ajax weini tot nooit doelpunten maken, is een feit. Moraal is dat de 3B plus Taylor en Rensch (zeker in het nieuwe jaar) op één of andere manier geen deel meer van Ajax mogen maken. De overige spelers, de nieuwe aankopen incluis en aangevuld met nieuwe spelers heeft potentie genoeg om leuk voetbal op de mat te kunnen leggen. De als miskoop beschouwde spelers waren vanavond de besten. Dit verlies/deze uitschakeling had ik al ingecalculeerd, het zou erger zijn als dit in de ED gebeurt, dus Ajax schouders er onder en zo veel als mogelijk punten binnen halen.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajax vanaf nu alles wint en elke andere ploeg verliest alles, kan Ajax zelfs nog kampioen worden! Er is nog hoop dus.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ikmet de bus, Als Feyenoord, PSV en AZ vanaf nu alles winnen en elke andere ploeg verliest alles, kunnen Feyenoord en PSV eindelijk na zo veel jaren hun 2e ster halen en AZ de Conference winnen ! Er is nog hoop dus.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Krotje, volgens mij heeft PSV ook de 2de ster of vergis ik me? En als dat, als dit, als zo, geniet van de wedstrijden, juich of huil met je clubje en aan het einde van de race kijken wie er boven aan staan.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

KROTJE: 1. Mijn nick is IkBenMetDeBus, dus als je me kopieërt, gebruik dan de juiste nick, dank u. 2. Het kopiëren van van andermans post is niet echt indrukwekkend. Ik zou meer respekt voor je hebben als je met iets origineels op de proppen was gekomen, al betwijfel ik of je daar de intellectuele capaciteiten voor bezit. Dank je en tot ziens.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goku, PSV heeft alleen in 1988 de Europacup 1 gewonnen en Feyenoord in 1970 door dat mooie stiftje (?) van Inge Danielson. Oh ik kan niet wachten op een wedstrijd van mijn club Ajax, ik heb ook gehuild over de slechte resultaten, maar gelukkig meer gejuicht en gesmuld van hele mooie wedstrijden van Ajax. Hopelijk komen die prachtige momenten weer terug.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is juist slim om de zwakke reactie van een inzender te kopiëren en hem er mee te confronteren en hem er mee te prikkelen, kijk maar naar jou nu 'hap hap hap'. Intelligentie heeft er niets mee te maken Bus.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

schitterende overwinning brighton de nr 7 uit engeland!! wat is dit ajaks toch goed zeg! en die misselijke berghuis is niet een opgefokte eikel met zijn misselijk geschop maar owee als hij een keer een tik krijgt!! en johny ik zou zeggen meer meer meer jeugd er in! dit ajaks moet gewoon toegeven dat ze helemaal niks in europa te zoeken hebben! denk dat de laatste 2 wedstrijden ook verlies worden!! nee met dit elftal wordt het toch nacompetitie degradatie/promotie in de eredivisie zondag ook weer klop tegen almere!

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee alle ballen naar voren schieten en zeggen dat je de beste voetballende club van Nederland ben en dan krijg de jong nog de veer in zijn reet van beste kopper van de wereld laat me niet lachen En dan hoor je tete nog zeggen ff van Sevilla en Arsenal winnen jajaja jou clupje begint ook al aardig letterlijk en figuurlijk naast zijn schoenen te lopen hebben ze simply the best song al weer uit de stoffige la gehaald waar die jaren heeft gelegen

Gust
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik proef wat jaloezie!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is Ajaks?? Dat ken ik niet hoor. Leer eerst even typen voor je een comment plaatst.

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb ik wat gemist????? Speelt Tete nu ook bij PSV

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De stoker Jij mist heel veel maar daar kan je ook niks aan doen Maar Teze teze teze zo beter Succes met je gemis of leer er mee leven hahahahahaha

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leer gewoon schrijven

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gust Kan je dat ook al proeven dan jaloezie ik dacht dat je dat alleen kon voelen maar laten ze eerst maar eens twee wedstrijden achter mekaar winnen in de champions league Deze duurde ook al weer 8 jaar dus de volgende wordt dus in 2031 schat ik zo

Kingpinger
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben je niet helemaal lekker ofzo? Gelukkig gaaf het beter met ajax, domme fout waardoor he achterkomt. Maar wat ga jij dom lullen over psv? Hele andere tegenstander die 1 op 1 voetbalde, waardoor de lange bal gespeeld moest worden. Juist niet onze manier van voetballen. En inderdaad is de Jong de beste kopper van Europa al is het niet van de wereld. Wat heb jij totaal geen verstand van voetbal zeg

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De stoker Iets in type bedoel je , zo weer iets geleerd

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De kingpinger Dan hebben meerder mensen gisteren op tv ook geen verstand van voetbal

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik weet niet wat je hebt gebruikt om te zeggen dat psv mijn club is! maar als je altijd reageert ,reageer dan wel goed met de juiste argumenten! psv is abosluut mijn club niet! wel je huiswerk doen ipv alleen maar te schreeuwen!

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vorig seizoen in september riepen al die Ajax aanhangers dat Ajax "te goed" was voor de Eredivisie en dat Ajax niet thuishoorde in zo'n provinciaalse competitie. Vrij snel daarna begon het mis te gaan en nu, vier trainers verder is het nog steeds niks. Voor de club zelf vind ik het sneu, maar voor de gasten die voornoemd riepen vind ik het geweldig leuk en ik had dan ook een uitstekende zondag toen ze helemaal onderaan stonden. Zo laag heeft Feyenoord in haar slechtste seizoenen nooit gestaan en oh wat hadden ze toen een lol. Nu heeft de rest van Nederland lol.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ikmet debus, 'Zo laag heeft Feyenoord in haar slechtste seizoenen nooit gestaan en oh wat hadden ze toen een lol' Maar de feiten nu is dat Feyenoord pas 1 UEFAster heeft en 1 Eredivisie ster. Feyenoord is van de top 3 de laagste in het behalen van een landskampioenschap, wat zwam je nou. Laat Feyenoord maar nu aan PSV zien om het landskampioenschap te kunnen consolideren, wil ik graag zien gebeuren.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

KROTJE strikes back: FC Bayern München heeft 5 sterren, Real zelfs 13. Dus, waar hebben we het over. Oh ja, ik weet het alweer: jouw onvermogen om met de bijzonder lage stand van AFC Ajax om te kunnen gaan. In het verleden behaalde winsten geven geen garantie voor de toekomst. Feyenoord was overigens de eerste Nederlandse club die de Europa cup won voor het geval dat je het vergeten was.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ikbenmet debus, kom op hé, je haalt Bayern etc, er bij, ik heb over de Nederlandse clubs man. Ja klopt Feyenoord was de eerste club die de Europacup won, en ? Ajax had daarna 3 keer achter elkaar en daarna in 1995 gewonnen. Ajax heeft 36 x landskampioentitel gewonnen en Feyenoord ? Zelfs PSV had meer gepresteerd dan Feyenoord ! Als je zo begint. Ja Ajax staat dit seizoen in de ellende ja ja ja . En ? Is het een reden dan voor jou om op een Ajaxartikel Ajax nog meer de grond in te boren ? Jij met anderen de maat nemen met onvermogen, intelligentie, flauw en dat is onvermogen gast. Jij hebt een teer zieltje. Ja loop maar weer weg met in het verleden behaalde winsten etc..Erg goedkoop. Gemakkelijk als je club in het verleden weinig winsten had behaald. En het is nog de vraag of in de toekomst het nog gaat gebeuren. Ik bespeur bij jou een onterechte arrogantie die Ajax steeds verweten wordt. Dag hoor.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer geen puntjes voor Nederland, hopen dat Az nog wat kan anders een slechte week

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Ajax kon je ook niet veel verwachten. Van Feyenoord had ik toch wel iets meer verwacht om eerlijk te zijn. En nouja AZ misschien als ze lang op 0-0 blijven dat het kan maar ik vrees zodra de 1-0 voor Villa valt het over is.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Gabrielle, ik op ze minst een gelijk spel, maar de "beste" winnen niet altijd, dat is voetbal. Daarom is het spelletje oo, zo leuk

Kingpinger
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker jammer, Frankrijk gaat naar plaats 5... helaas. Jammer dat de Nederlandse clubs het deze week laten liggen.. hopelijk volgende wedstrijden meer geluk

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, maar willen we echt 3 Nederlandse ploegen in de CL die er allemaal in de eerste ronde uitvliegen? Ik snap dat het goede ervaringen oplevert voor de clubs, maar wie heeft er plezier van, behalve de clubs zelf? Ik zat me groen en geel te ergeren dat afgelopen dinsdag één fout, één aanval van die akelige Italianen er voor gezorgd heeft dat Feyenoord, toch één van de betere clubs uit die groep nu een grote kans loopt om niet te overwinteren. Ik bedoel maar, hoewel we het allemaal roepen zijn we niet bepaald van een hoog Europees niveau. PSV en Feyenoord misschien, maar de rest niet.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer je hebt toch het idee dat Ajax niet van Zo’n club hoeft te verliezen.

Kingpinger
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@ hijreageertaltijd Was gewoon een goede pot met veel strijd en ijver, die ze eerder hadden moeten beslissen. Wordt het op het einde gewoon weer billenknijpen. Aja deed het vandaag gelukkig ook weer beter, maar snap dat ze er nog niet zijn. Voor de punten mogen alle Nederlandse lhbs winnen. En ik weet zeker dat niemand gisteren heeft gezegd dat de Jong een slechte spits is die niet kan koppen. Misschien heb jjj iets anders gekeken dan voetbal

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Europa League gaan ze ook verklotten Wat een wedstrijd weer Dit is het maximale wat er in zit Bij dit elftal Ajax heeft nu niets te zoeken In de champignons league als europa league en Conference league En bij ajax hebben ze wat nieuwe s Allemaal handje in verband Daarom voetballen ze nu minder goed Kan ook nog dat ze na de training/ wedstrijd teveel met de hand in de broek zitten Da krijg je ook last van je pols

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Kingcrimson Niet alles is goed van ajax Ze verzuimen iedere keer het weer Ik vindt het jammer van ajax Maar na die tijd interview weten precies hoe of wat Maar in de wedstrijden zelf lopen ze iedere keer weer tegen zelfde probleem aan waar ze niet van leren En dit elftal is in de boeken bij ajax Als het slechts team ooit

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jammer maar helaas Ajax overleefde de Europese league niet Even min de Conference league niet daar hebben ze het team niet voor En handjes dicht knijpen bij eredivisie 8 te worden Nogmaals ik vindt het jammer van ajax

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax afzieken zie je 15 uur terug KingCrimson

Zozo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax, die normaal gesproken natuurlijk hoger staat had tegen de nr.7 van de PL helemaal niets in te brengen. Als je ziet hoe zenuwachtig die spelers voetballen en beslist gelijk willen passen ook al staan ze zelf gewoon vrij dan is er iets mis met het selectiebeleid.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Normaal gesproken zou ik een half miljoen per jaar verdienen, maar dat is ook niet zo. Ajax is gewoon één van de mindere ploegen in de Eredivisie en presteert navenant in Europa. Maar dat was vorig seizoen ook al zo.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het lek bij Ajax is duidelijk boven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen