Ajax-aankoop persona non-grata onder Van 't Schip: 'Oplossing in de winter zoeken'

28 november 2023, 18:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax gaat dit seizoen vermoedelijk geen beroep meer doen op verdediger Gastón Ávila. De linkspoot dook maandagavond op bij de beloftenploeg van de Amsterdammers tegen Helmond Sport. Ajax-wachter Johan Inan verwacht dat hij zijn langste tijd al heeft gehad in de Johan Cruijff Arena.

“Sinds de trainerswissel heeft hij nog geen seconde gespeeld”, merkte Inan op in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Ik zeg het uit mijn hoofd: maar hij is misschien wel de enige. Ajax speelde dit weekend een heel aardige wedstrijd tegen Vitesse – misschien wel de beste van het seizoen tegen een armoedig Vitesse. John van ’t Schip gebruikte de gelegenheid om jongens als Anass Salah-Eddine en Jakov Medic, de vaste reserves, minuten te geven. Avila hoorde daar niet bij.”

Artikel gaat verder onder video

En dat is een teken aan de wand, denkt Inan. “Ik vraag me af of Ajax hem nog gaat gebruiken. We gaan richting de winter en als er een zomeraankoop in aanmerking komt voor een transfer, dan is het Avila wel. In de wedstrijden dat hij speelde, toen hij een paar keer op rij de kans kreeg van Maurice Steijn, heeft hij zich niet laten zien.”

Bovendien is er nog altijd onenigheid over de positie waarop Avila moet spelen. “Hij was linksback bij Antwerp en werd als linksback door Ajax gehaald. Maar zowel Steijn als Van ’t Schip hebben te horen gekregen dat hij liever centraal speelt. En als je ziet hoe Hato zich ontwikkelt… Dan ben je als Avila gezien. Ik kan me voorstellen dat ze voor hem een oplossing zoeken in de winter.”

Dat heeft ook nog te maken met de naderende terugkeer van Ahmetcan Kaplan. “Hij heeft heel veel blessures gehad, maar is op de weg terug. Die heeft zich in de keren dat hij zich kon laten zien, wel gemanifesteerd. Ik denk dat Kaplan de back-up van Hato wordt. En of ze Avila dan verkopen of verhuren, dat zal in de winterstop moeten blijken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

En Overmars was direct accoort met de deal, wat een opluchting dat was voor Overmars .

dilima1966
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Anass Salah-Eddine gaat het ook niet worden bij ajax

KingCrimson
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Persona non-grata. Wat een overdreven woordkeuze weer zeg. Belachelijk. Er zijn altijd spelers bij een club waar de trainer het niet in ziet zitten. Ja en? Vanwaar de ophef?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen