Ajax-verdediger gefileerd: 'Slechtste die ik ooit heb gezien, nog slechter dan Petri Pasanen'

2 november 2023, 07:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Frank van der Lende kijkt momenteel met grote verbazing naar verdediger Josip Sutalo. De radiopresentator die ook vaak te gast is in de Hard Gras-podcast is maar weinig onder de indruk voor de voetballer voor wie Ajax meer dan twintig miljoen euro betaalde.

“Ongetwijfeld kan hij voetballen, maar dat is tot nu toe de slechtste verdediger die ik ooit heb gezien, nog slechter dan Petri Pasanen”, stelt Van der Lende in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ajax is een treinongeluk, en in die rampkoers wordt iedereen meegesleept, van Johnny Heitinga, Edwin van der Sar, Klaas-Jan Huntelaar tot Davy Klaassen en Daley Blind. Echt, we komen van die laatste plaats af, we zullen niet degraderen, moeten hopen dat we de beker winnen en zo rechtstreeks de Europa League in gaan.”

Artikel gaat verder onder video

Ook oud-Ajacieden laten zich in de ochtendkrant horen over de situatie in de Johan Cruijff Arena. “Het begint met de identiteit van de club, en dan bedoel ik dat Ajax bekend is als opleidingsclub”, vindt Kiki Musampa. “We worden, of werden, geroemd om de spelers die doorbraken uit de opleiding. Dat gaat mijns inziens al veel langer fout, maar dat werd nog gecamoufleerd. Daarom is deze wake up call misschien wel goed. Ik hoop echt op een revolutie.”

Ook Sonny Silooy maakt zich zorgen om de situatie in Amsterdam. "Sprankelend aanvallend voetbal met heel veel creativiteit en dominantie, dát is Ajax. In mijn tijd was 4-3-3 ons basissysteem. Maar in het laatste kwartier van de eerste helft en het laatste kwartier van de tweede helft speelden we net zo vaak 3-3-4”, blikt hij terug. “Ik heb met Søren Lerby, Wim Jansen, Johan Cruijff en zelfs nog met Ronald Spelbos gespeeld. Dat is er nu niet bij ons. Ja, ik zeg ons. Dat zien, en er zo voor staan, doet wel veel pijn hoor.”

Komt het nog goed met Sutalo bij Ajax?

Laden...
2861 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geef die jongen de tijd👍

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hè ja, laten we inderdaad als voetbal media radio-dj's analyses laten geven. Lijkt me echt een nuttige toevoeging FCUpdate...

RvsFR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou vooral meer een leider moeten zijn. Stuur hem maar naar Rotterdam, met een beetje vertrouwen en in een ingespeeld elftal komt het helemaal goed.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja t gaat om vertrouwen en dat moet groeien en gaai ging ook al iets beter op momenten als t naar voren ging . Dus denk dat veel al ligt aan hoe szeijn met de spelers groep om ging dat heeft invloed gehad op t hele team . Gisteren weer veel kansen gehad het had zo 5-0 kunnen zijn .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen