Blind: 'Als ik die wedstrijd had verloren, zouden al mijn vrienden me belachelijk maken'

2 november 2023, 09:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Joël Veltman, Daley Blind en Siem de Jong hebben sinds vorige week één ding gemeen: ze speelden in hun carrière zowel vóór als tégen Ajax. In de podcast Football is Life bespreken de ex-Ajacieden hoe het voelde om tegen hun oude club te spelen.

Vorige week donderdag speelde Veltman namens Brighton & Hove Albion tegen Ajax, de club waar hij liefst negentien jaar doorbracht. “Ik vond het heel gek, man”, erkent de verdediger, die in de dagen voor de wedstrijd ‘een beetje een raar gevoel’ had in zijn onderbuik. “Zenuwen, maar ook weer niet. Ik kon het echt niet plaatsen. Als dat fluitje eenmaal gaat, dan gaat dat ook wel weer weg. Het is dan ook wel weer gek als je Maduro tegen Berghuis en Bergwijn hoort praten. Dan kan je natuurlijk wel een beetje meeluisteren, best handig. Maar het was al met al gek, echt gek.”

Artikel gaat verder onder video

Blind speelde in 2017 met Manchester United tegen Ajax in de finale van de Europa League. Hij had toen het gevoel dat hij die wedstrijd liever mét dan tégen Ajax had gespeeld. “Ik dacht: hoe vet zou het zijn als ik met Ajax ooit zo’n wedstrijd zou kunnen spelen? En ik besefte ook dat ik deze wedstrijd absoluut niet mocht verliezen. Als ik dan naar huis en al mijn vrienden zou gaan, zouden ze mij daar voor altijd aan herinneren. Dus ik was die wedstrijd meer gefocust dan ik ooit was.”

De Jong scoorde in december 2016 voor PSV tegen Ajax en bepaalde zo de eindstand op 1-1. “Ohja, die 1-1! Toen ik dat gaatje even openliet, haha”, zegt Veltman. De Jong antwoordt: “Toen was ik ook wel bezig met het niet te uitbundig juichen en het snel weer naar de middenlijn gaan. Het was mooi om daar terug te zijn, maar ook een gek gevoel.”

Moet Ajax werk maken van een terugkeer van Daley Blind (als speler)?

Laden...
591 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen