Driessen wijt uitschakeling Feyenoord aan keuze Slot: 'Vooraf en tijdens de wedstrijd te weinig aan gedaan'

29 november 2023, 09:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / Telegraaf

Valentijn Driessen denkt dat Feyenoord-trainer Arne Slot dinsdagavond tegen Atlético Madrid niet had moeten kiezen voor een middenveld zonder Ramiz Zerrouki. De oefenmeester koos er in plaats daarvan voor om - in tegenstelling tot de eerder Europese duels - te beginnen met Calvin Stengs 'op 10' en Yankuba Minteh als rechtsbuiten. Daardoor kregen de Rotterdammers te weinig grip op het spel van de Madrilenen, analyseert Driessen.

In een video-item van De Telegraaf zegt chef voetbal Driessen: "Slot begon met een heel aanvallende opstelling, met Stengs achter de drie aanvallers. Normaal ben ik daar wel een voorstander van, maar als je dan op achterstand komt, dan heb je bijna niets meer op de bank om het goed te maken en iets te forceren."

Artikel gaat verder onder video

Driessen legt uit dat de invallers Feyenoord dinsdag eigenlijk alleen maar verzwakten: "Ayase Ueda, de Japanse recordaankoop, die voldoet tot dusverre helemaal niet", oordeelt de journalist. "En Luka Ivanusec is lang geblesseerd geweest en heeft op dit moment ook niet het niveau dat hij had toen hij bij Feyenoord binnenkwam", vervolgt Driessen. "Dan ga je wisselen en dan word je niet sterker, maar zwakker."

Slot had er in de ogen van Driessen dan ook verstandiger aan gedaan om de strategie van het uitduel in Madrid, dat met 3-2 verloren ging maar waar Feyenoord veel beter voor de dag kwam, als uitgangspunt te nemen voor de confrontatie met de Madrilenen in De Kuip. "Ik denk dat Slot beter had kunnen voortborduren op de wedstrijd in Madrid. Dus met Zerrouki, dan had je ook iemand gehad om Antoine Griezmann in de gaten te houden." De Fransman bezorgde de Feyenoord-defensie dinsdag kopzorgen met een aantal geniale passes, Driessen weet wel hoe dat kwam: "Die liep nu zo vrij als een vogeltje rond en kon alles doen wat hij wilde, dat was de grote regisseur. Als je hem de tijd en de ruimte geeft dan kan hij geweldig voetballen. Slot heeft daar te weinig aan gedaan, vooraf en tijdens de wedstrijd", luidt zijn eindoordeel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Geus
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Daar heeft hij zeker een keer een punt. Die Minteh op eigen veld.. had zijn schoenen wel een keer mogen wisselen….

Bean
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

#slotout!!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Je bent een vervelend mannetje Driessen achteraf is het makkelijk lullen !!!! Arne weet dat nu zelf ook wel .

KingCrimson
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Natuurlijk is het achteraf gelul, maar ik vrees dat Driessen gelijk heeft. Zo'n pechgoal als die van Geertruida dat overkomt je gewoon en dan loop je achter de feiten aan. Daar kan Slot niks aan doen en Geertruida al helemaal niet. Maar het begint met de spelers die je op het veld neerzet en daar zit gewoon een grote fout. Misschien is Slot toch niet de toptrainer die "iedereen" denkt die hij is.

FCJel
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Toch, als je ziet wat hij in een paar seizoenen heeft opgebouwd bij een financieel alles behalve sterke club, kan je wel degelijk zeggen dat we hier met een uitzonderlijke trainer te maken hebben. Het probleem is alleen dat het verwachtingspatroon heel erg hard mee stijgt. Dat er in het korte termijn kader tegen dit soort tegenstanders geen resultaten geboekt worden, tja, dat had ook niemand verwacht 3 of zelfs 2 seizoenen geleden. Dat maakt je nog geen tegenvallende trainer in het lange termijn kader.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ook toptrainers maken fouten. Leren van die fouten is o.a. wat bijdraagt aan het zijn van een toptrainer.

Goku
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Mmm Slot weg sturen einde van het seizoen. En dan volgend seizoen Schreuder, Steijn of Maduro. Nee misschien proberen Van 't Schip bij Ajax weg te halen 🤣🤣🤣🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen